Activitats Efectuades

Dia 12 de febrer 2012


Itinerari pel Montsant - Punta Pericana

 


Diumenge dia 12 de febrer, fa un dia esplèndid, d’aquells que tan m’agraden, fred sec i un bon sol.
L’AEM ens ofereix de fer una excursió pel Montsant, concretament a la Punta Pericana.
Deixem els cotxes a l’ermita de Santa Magdalena,  a costat d’una bassa ben gelada que ens tempta a pujar-hi. Des d’aquí, ben abrigats, comencem el tomb circular per aquestes terres gebrades.
 
 

La pujada es fa ràpida i distreta, corriols per dins del bosc i canals enfarinades de neu que ens ajuden a superar els cingles rocosos.
Parem a esmorzar a la cova del Caterí, impressionant cavitat, aquí estem arrecerats i ens recuperem amb l’escalfor del sol.

 

 

La ruta continua, flanquejant per les faixes rocoses, fins arribar al peu del cim on hi accedirem amb una distreta grimpada equipada amb cadenes i esgraons de ferro.
Dels de dalt del cim podem veure l’orografia del Montsant i, al mateix temps, prendre consciència, de lo fàcil que pot ser, perdre’s per aquestes contrades.
Continuem, seguint el Pere Anton que ens fa de guia, anem baixant desnivell fins trobar la pista principal del barranc dels Pèlags. Deixem la pista per pujar al portell del Peret i d’aquí al vertiginós mirador de la Roca del Llençol, on veiem l’ermita de Santa Magdalena i els nostres cotxes, diminuts, com si estiguessin muntats sobre una maqueta.

 
 

Un cop arribem als cotxes, la diversió: la bassa gelada, els més intrèpids i confiats es passegen per sobre el gel de la bassa, intentant no perdre l’equilibri (fent patinatge artístic)”, la resta observant, amb morbositat, qui serà el primer en caure, o fins quan aguantarà el gel sense trencar-se.......,.de tot plegat, us convido a veure les fotografies a la pàgina web “www.aemontmell.org”.
Fins la propera.

Roser

 
 

Clica sobre les imatges de sota per veure més fotos

 
Montsant
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat