Activitats Efectuades

Dia 15 d'abril 2012


Itinerari per la Serra de Busa (Solsonès)

 


 
 
Magnífica i variada excursió a la Serra de Busa. Sortim  del llogaret de Sant LLeïr i pujant per la canal de Ca n’Orriols, arribem a la masia del mateix nom. Aquí esmorzem i gaudim de bones vistes de la vall d’Ora. Pugem pel grau de l’Escala nova fina al Pla de Busa situat al voltant dels 1300 mts, anem seguint el camí que, prop del cingle, ens sorprèn amb restes de neu de la pluja del dia abans.
 

 

Després de passar per una bonica font i el seu abeurador ens arribem fins a un mirador anomenat Capolat, des d’on farem cap al bonic racó conegut com “La presó del Capolatell”, que s’hi accedeix a través d’una palanca. Aquí veiem les muntanyes de Port de Compte nevades, i el Cadí, i un llarg etcètera. Tornem doncs cap al Capolat  i emprenem camí al cim del Cogul, punta culminant de la Serra de Busa. El dia s’espatlla una mica i les tempestes i els núvols ens ronden a prop. Sembla que ens mullarem...
 

 

Travessem tota la serra i ens dirigim al grau de les Voltetes. Aquí dinem i comencem a baixar fins al Santuari de Sant Pere de Graudescales (850 mts). Església romànica del segle X-XI, de planta de creu llatina amb un absis i dues absidioles; molt ben conservat. Des d’aquí fins a arribar al cotxe anem resseguint el riu d’Ora, i gaudim d’uns boscos i un paisatge d’allò més primaveral. (Bé, al final no ens hem mullat i ho anem a celebrar fent un cafè a Solsona!)

Pere Anton

 

 
 

Clica sobre les imatges de sota per veure més fotos

 
Serra de Busa
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat