Activitats Efectuades

Dia 25 de març 2012


BTT per Siurana i Prades

Secció de BTT


 
 

Ens trobem ben aviat 8 valents per fer el viatge a Cornudella. En arribar descarreguem les bicis i ja veiem el pintoresc poblet de Siurana, vigilant el territori  des de dalt del penya-segat. Comencem a pujar cap a Siurana per la carretera, un tram d’asfalt amb forta pendent, però com és al principi anem plens de força. L’Antoni s’avança per anar a comprar un entrepà, i com puja el paio! Arribem a Siurana en 40 minuts i anem a fer un tomb pel poble. Ara no hi ha gaire gent, només són les 10:20 del matí.

 

 

Després de fer unes fotos i gaudir de les vistes imponents tornem enrere per començar a trepitjar terra. Ens dirigim al peu del Tossal Pelat (974m) a 910m d’alçada, el peu de les Solanetes (1053m) a 985m d’alçada, ens aturem a menjar l’entrepà i descansar una mica Ens apropem al Grau d’en Saura, sense veure el buit de 250m que tenim a sota, a la part obaga de la Serra de la Gritella, per on baixarem més tard. El camí sempre va pujant fins arribar al Coll d’Andreu a 1000m d’alçada. Ara ja veiem Prades i ens afanyem a baixar una mica, passant per carretera degut a un camí totalment ple d’aigua i fang.
 

 

En arribar a la Plaça Major ens aturem per fer un cafè asseguts en una terrassa, prenent el sol i gaudint de la companyia. Només triguem 20 minuts en tornar a les bicis. Ara sortim de Prades i ens espera la pujada forta del dia, 18,5%, amb fang, aigua corrent com un petit riu, branques, fulles, ciment, esbufegades i suor. Quan arribem a dalt de tot, el punt més alt de la ruta amb 1031m d’alçada, comencem a baixar, i baixar, i baixar... 10km per un camí en bastant bon estat, amb alguns tolls d’aigua i fang però molt divertida, que ens permet agafar velocitats entre 30 i 40km/h... les pedres salten amb força i ens puja l’adrenalina! En 50 minuts arribem finalment a Cornudella.

Toni

 

 
 

Clica sobre les imatges de sota per veure més fotos

 
BTT Siurana
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat