Activitats Efectuades

Dia 11 de novembre 2012

Sant Magí de la Brufaganya en BTT

Secció de BTT


 


Dissabte a la tarda reviso la bicicleta, poso oli a la cadena i faig una ullada a la bossa d’eines. Després de sopar, preparo l’entrepà, les barretes de cereals, una mica de fruita, guants, casc... i tot a punt! Estic neguitós: anar a Sant Magí amb bicicleta de muntanya i tornar a Llorenç no és pas cap tonteria: són 72km aprox. i 1550m de desnivell positiu, i no sé si estic prou entrenat per aquesta excursió... Per postres, miro la previsió i diu que hi ha possibilitats de pluja. Ai ai ai, quin neguit!
Diumenge. Som 6 els ciclistes que sortim de Llorenç a les 7 del matí. Anem agafant el ritme en direcció al Fondo de Sant Marc. De moment el dia és prou net de núvols i no fa massa fred. Pel fondo el Florenci no perd el temps i mentre ens reagrupem troba un rovelló d’allò més bufó.
Arribem al Pla de Manlleu, on la Cristina ens espera per sumar-se al grup. La Roser està contenta: ja no és la única fèmina del grup.
 

 

    Comença la pujada més llarga i tècnica de la ruta fins a Cal Soler del Roset. Cadascú agafa el ritme que més li convé: es tracta d’arribar a dalt, sabent que encara falta molt i has de reservar forces. Els núvols fan acte de presència en quantitat similar als cotxes dels boletaires, que trobem a gairebé totes les clarianes del bosc, mentre baixem cap a la Plana Mataina (carretera de Ranxos de Bonany – Pontons) i encarem la urbanització La Ponderosa (olé pel nom autòcton!).
     Esmorzem al bar. Vi i cafès ens refan de l’esforç i sortim veient que el sol ens acompanya. Pujada al Coll de la Rimbalda, baixada fins a la carretera passant per l’antic Hostal del Lladre (quina confiança dormir aquí...). Darrera pujada important fins al Coll de la Fita o del Llop (799m d’alçada). Bon descens fins a Cal Nofre i camí molt bonic fins al Santuari de Sant Magí de la Brufaganya, passant pel collet dels Apòstols. Foto de grup i baixada fins a les Fonts, lloc pintoresc i esplèndid amb impressionants exemplars de roures molt vells. Mengem unes barretes energètiques i ens preparem per tornar. Despedim a la Cristina i al Lluís, i tot fent tertúlia parlem de les Fonts de Sant Magí.

 
 

És demostrat que l’aigua de les fonts no és idònia per a coure llegums ni per a fer arrossos... curiositat que ens sorprèn per ser una aigua amb fama de miraculosa segons la gent de Tarragona.
Desfem el camí en direcció al Coll del Llop i tot gaudint del paisatge i la tardor veiem uns núvols amenaçadors que desprenen unes cortines d’aigua força sospitoses (Ai ai ai! Quin neguit!).
     Pels voltants de l’Hostal del Lladre, una punxada a la bicicleta del Joan Solé ens permet aprofitar per a posar-nos els impermeables, pel que ens ve a sobre (sembla que Sant Magí s’ha rebotat pels comentaris de la seva aigua miraculosa...). El Xavi desa la màquina de fer fotos gràcies a les bosses del Gabri (home preparat) i marxem, resignats, amb la pluja.

 

 

Una punxada a la roda de la meva bicicleta, ens obliga a parar de bell nou al bar de La Ponderosa (quina casualitat!). Sembla que ja no plou tant, i a bon ritme gaudim de les pujades i baixades que falten. Per unanimitat decidim que en lloc de baixar pel Fondo d’Aiguaviva anirem per la carretera de les Ventoses, ja que la pluja pot deixar el camí més enfangat i perillós del necessari. Arribem a Llorenç a ¼ de 4 de la tarda, gairebé secs. Cansats, contents i feliços de saber que tots els neguits de la sortida han estat satisfets amb escreix.

                                                                                                                                                     Pere Anton
 

Clica sobre l'imatge de sota per veure més fotos

BTT Sant Magí
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat