Activitats Efectuades

Dia 8 de maig 2011


Itinerari per la Serra de Picancel (Berguedà)

 


 

 

Travessem el Llobregat pel magnífic Pont de Pedret (s. XIV) i arribem a l’església preromànica de Sant Quirze de Pedret (s. X). Aquesta església, amb notables arcs de ferradura, destaca pel  primitivisme del conjunt i per haver albergat unes de les pintures més importants del romànic català, avui conservades en museus. A l’església hi ha còpies que no podem veure per ser tan matiners i trobar l’església encara tancada.

 
 
Després d’una pujadeta pel bosc i passar pel  mas de la Covil, que està abandonat i on, segons els vells de Vilada, s’amagaven maquis, arribem a Sant Miquel, un mas envoltat de prats amb una petita ermita. Passat el mas comencem a baixar i anirem a sortir a Mascaró, passarem la font de Bossoms, després la Font dels Rucs i tornarem per la vora del Llobregat fins al Pont de Pedret on havíem deixat els cotxes.
 

 

Dinarem a l’ombra dels arcs del Pont i algú aprofitarà per banyar-se amb l’aigua fresca del riu. L’aigua és clara i el reflex del sol del migdia a l’aigua fa brillar el riu de manera encisadora.

Cristina

 
 

 

Clica sobre l'imatge de sota per veure més fotos
Picancel
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat