Activitats Efectuades

Dia 10 de juliol 2011


Pic de Montmalús 2.782 m i Pessons 2.8
64 m

 


Son les 9 del matí , al parking de Grau Roig hi ha la furgo dels Palau-Ràfols esperant l’arribada dels companys de Llorenç que han preferit matinar i pujar avui mateix.
Bon dia!... saluden a una jove parella que també sembla que estiguin esperant.
Al cap d’un moment arribem els matiners, ens retrobem amb els Palaus. Immediatament ens venen a trobar la parella que també esperaven, son la Maria i el Roger, ella andorrana i ell company de feina. Ens complau molt que, ni que sigui de mica en mica, anem veient cares noves a les activitats i de moment anem complint l’objectiu.

 


 

Avui ens proposem la volta a uns dels circs glacials més característics d’Andorra, una vall que s’ha anat modelant a causa de l’erosió de glaç com si d’un paper de vidre gegantí es tractés, deixant com a mostra dels diferents nivells de les antigues cubetes tot un rosari d’estanys envoltats de verticals parets.
Comencem però de cara amunt, primer resseguint una pista d’esquí fins a l’Estanyet on aprofitem per a esmorzar. Una pujada més i ja som a la collada i al cap de poc al cim de Montmalús (2.782 m), fantàstic mirador del circ i de l’itinerari que ens queda per fer resseguint el fil de la cresta. Sense cap dificultat arribem sota el Pic de Ríbuls, aquest ja té una ascensió més tècnica per cresta i l’evitem vorejant-lo per l’esquerra per un caos de roques fins a trobar el pas de Ríbuls, una dreta i estreta canal herbada que es pot considerar el pas clau de l’itinerari d’avui.

 
 

Arribar al Pic de Pessons (2.864 m) des d’aquí és una passejada per l’àmplia carena, suau pel vessant sud, però amb una vertical caiguda pel vessant nord. Des del cim contemplem la vintena d’estanys del circ abans d’emprendre la baixada cap a la Collada de Pessons.

 

 

Ara sols queda la baixada en ziga-zagues per la tartera fins arribar a l’alçada del primer dels set llacs que anirem encadenant, el punt de vista des d’aquí ha canviat radicalment, hem d’alçar molt la vista per intuir per on hem passat fa una estona. L’augment d’excursionistes que ens anem creuant ens indica que ja ens aproximem a Grau Roig punt final d’aquesta excursió.

Xavi

 

 

Clica sobre l'imatge de sota per veure més fotos
Pessons
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat