Activitats Efectuades

Dia 23 d'octubre 2011

Pedalada Mediambiental

AEM Secció de BTT- Ajuntament de Llorenç


 

L'explotació mineral a la comarca

 

 

El passat  23 d’Octubre una bona colla de ciclistes alguns esporàdics i d’altres més avesats  vàrem sortir a fer un volt per les rodalies de la comarca per fer la ja tradicional pedalada mediambiental, que aquest any tenia com a excusa l’explotació minera de la comarca.
Vam sortir de Llorenç cap a la Plana del castell, Banyeres i pel camí Taberner vam arribar a l’Arboç, vàrem creuar pel mig del poble que en aquelles hores de diumenge estava ben tranquil. I com aquell qui no vol la cosa vam arribar a les pedreres de Clariana on en Pep Sicart, com a regidor de mediambient ens va fer l’explicació sobre el l’extracció de Carbonat càlcic que segons digué arriba a ser d’ 1 milió de tones anuals! Déu n’hi do!. El Carbonat càlcic té moltes aplicacions: indústria farmacèutica, alimentària, fabricació de plàstics... Algunes de les pedreres ja estan en desús i quan s’abandonen s’han d’adaptar al medi ambient omplint talussos, amb vegetació autòctona... ho celebrem perquè no tenen molta estètica així com estan! 
 

Després d’aquesta lliçó vàrem enfilar cap a Les Pallises i cap a l’Església de la Mare de Déu de Montserrat de Clariana on vàrem fer la parada de rigor per omplir el pap. En Joan ja ens esperava amb la taula ben parada: patates, olives, avellanes...cava fresquet i refrescs pels més menuts! Quan ja feia una estoneta que la feiem petar ben a gust uns núvols amenaçadors i alguna que altra gota ens va fer córrer a fer la foto de grup i a tornar a pujar a les bicicletes i directes cap a Bellvei, camí del Turons, bosquet de Mas Jover, la Garita Vella, el Molinet, Casa Roja on els més agosarats encara tenien ganes de fer baixar escales sobre rodes, i de nou per la Plana del Castell vàrem retornar al nostre inici: Llorenç del Penedès.
Agraïm la col.laboració de l’Ajuntament i la bona participació de la gent i apa fins la propera!

Eugènia

 
 

 

 
 

 

 

Clica sobre l'imatge de sota per veure més fotos

Pedalada Mediambiental 2011
 
Clicant aquí pots veure les fotos del Toni Martín
I aquí pots veure el video de la xerrada del tema de la sortida
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat