Activitats Efectuades

Dia 19 de juny 2011


Volta al Catllaràs (Berguedà)

 


 

 

El Catllaràs ens espera quan comencem a  caminar des de La Pobla de Lillet, en direcció a l’ermita de Sant Miquel de Lillet que ens sorprèn amb la seva planta rodona. Més endavant pugem al castell que domina el poble i la seva contornada, i seguim entre boscos de dens fullatge.
Esmorzem al xalet del Catllaràs, projectat per Gaudí a inicis del segle XX i que allotjà als tècnics de la fàbrica de ciment Asland, situada  més avall, prop del riu Llobregat; actualment és una casa de colònies. Seguim la nostra ruta per abocar-nos al mirador del Roc de la Lluna  i contemplar una amplia panoràmica i saludar, allà al fons, al Pedraforca.

 
 
Ens esperen més sorpreses pel camí: en una raconada trobem FLOR DE NEU! ja no cal anar molt lluny per veure-les i fotografiar-les, recordeu que són flors protegides i no es poden collir. Més endavant el prat anomenat “el joc de pilota” ens fa mal als ulls amb la seva verdor i la seva ombra al voltant tan refrescant... i bosc i més bosc, i prats i més prats i arribem al roc del Catllaràs.
 

 

Davallem cap al Santuari de Falgars, on el rellotge de sol ens marca que avui dinarem una mica tard quan arribem de nou al poble, però el Catllaràs bé s’ho val.

Montse

 
 

 

Clica sobre l'imatge de sota per veure més fotos
Catllarās
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat