Activitats Efectuades

Dies 30 d'abril i 1 de maig 2011


BTT per les Bardenas Reales (Navarra)

Secció de BTT


 
El dia 30 sortim d’hora en cotxe cap el Parc natural de Las Bárdenas Reales, al sud de Navarra. Arribem a l’Alberg de la Ermita Vírgen del Yugo en unes 3hores i mitja i iniciem la primera ruta del cap de semana. Enfilem una forta baixada cap el plà, i entre verds camps de cereals ens anem apropant al Embalse del Ferial, un pantà semblant al nostre Pantà de Foix. Des d’aquí tornem cap a l’alberg, sempre seguint uns camins i pistes en molt bon estat, sense pedres i amb poca pols. Com els camins comencen a aborrir-nos ens desviem pel llit del Barranco de Aguasalada, que ens permet fer petites pujades i baixades a mode de tobogans entre les irregularitats del terreny. Poc després comença la llarga pujada que ens durà a l’alberg. En arribar ens entaulem sota uns pins per dinar uns entrepans.
 

 

L’endemà 1 de maig iniciem la ruta des del Castildetierra, una formació típica de Las Bárdenas. Seguint les pistes cómodes i llargues anem guanyant alçada i ens desviem de la pista principal per rodejar les runes del Castillo de Peñaflor, en tornar ens despistem i passem pel costat d’un torrent magnífic, amb un cert risc al pasar a pocs centímetros del marge, però meravellats per l’entorn. Seguim camí amunt cap a La Estroza, una planura a uns 470m d’alçada, amb la compañía dels voltors que volen damunt el nostre cap.

 
 
 

Ara toca baixar, i quina baixada! Al plà un altre cop, de sobte hi ha una caiguda sense gaires conseqüències. Ens endinsem pels torrents i camps de blat seguint el track del GPS per un terreny sense camins. Al fons ja veiem El Rallón, Plana La Ralla I El Pisquerra, muntanyes que impresionen per l’aspecte àrid que les envolta. Comencem a dirigir-nos cap el Paso de los Ciervos, i jo ja estic impacient! En arribar trobem una aresta en forta baixada serpentejant entre monticles de sorra compacta i molt curta, però que uns baixen damunt la bici i altres a peu. Arribem al plà i vorejem el polígon de tir de l’exèrcit de l’aire espanyol… dintre d’un parc natural, quina paradoxa! Poc després arribem al punt de inici i anem a dinar unes bones “pochas”.

Toni

 
 
Veure video al Youtube
 

Clica sobre l'imatge de sota per veure més fotos

 
Bardenas Reales
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat