Activitats Efectuades

Dia 7 de febrer 2010

Esquí i Raquetes a Tuixent

Ascensió a la Tossa Pelada 2.378 m


 

 

Disposats a oblidar l’intent de sortida de neu de l’any passat, una bon colla d’excursionistes amb ganes de trepitjar neu sota un bon sol sortim de bon matí direcció a Tuixent.
Al cap de poc més de dues hores ens trobem tots fent un mos per agafar forces i amb un somriure d’orella a orella veient que el temps ens és còmplice.
Un cop tenim el nivell òptim de calories i hidratació ens agrupem per preferències : un grup de gent raquetes, uns altres esquí de muntanya i encara un tercer que es decanta per l’esquí de fons.

 
 

Els que fem raquetes i esquí de muntanya anem a pujar un cim que es diu : La Tossa Pelada (2.378 m) i els d’esquí de fons faran tot un circuit que té l’estació ja  preparat.
L’ascenció es fa d’allò més agradable, fa un sol espaterrant, no bufa gens el vent i el paisatge és majestuós, que més podem demanar?!

 

 

Un cop al cim ens fem la foto de rigor i gaudim de les vistes, el Pedraforca cap una banda i cap a l’altra el Tossal de l’Àliga on vàrem portar el pessebre.
Iniciem el descens, aquí els que van amb esquis se’ns adelanten fins que ja no els veiem. Un part del descens és a través d’un bosc amb avets i pins plens de caramells. La neu és més tova i la canalla,  no dubten en tirar-s’hi i enfarinar-se de ple. Finalment arribem al punt d’inici on ens esperen la resta del grup per fer un àpat recuperador després d’una jornada irrepetible.

Eugènia

 

 
 

Clica sobre l'imatge de sota per veure més fotos

 
Tuixent
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat