Activitats Efectuades

Dia 7 de març 2010

Montsant pel Grau de Barrots

 


 

El diumenge dia 7 de març ens retrobem amb el Montsant. La previsió meteorològica no espanta als 16 excursionistes, que decidits emprenem el camí del grau de Barrots. Fa fred però la pujadeta ens escalfa de valent i així superem els passos més acrobàtics que ens permeten gaudir d’una limitada (pel temps) però elevada  panoràmica al balcó del Priorat.

 
Esmorzem al racó dels Boixets i emprenem vorejant la cinglera i envoltats de boira, el camí fins al Crist de Sang, on davallem pel barranc de la Bruixa passant a prop del Cap de Gos i la cova del Peret; aquí el Joan ens fa una demostració de com troba aigua un saurí (s’han de tenir poders especials, ens queda clar...).
 

 

Els Tolls de l’Ou ens reben plens de les seves aigües cristal·lines ( Joaaan! Ja hem trobat l’aigua!!) i aprofitem per ganyipar una mica tot contemplant l’aigua i les primeres volves de neu, que ens recorden la previsió del temps fins a migdia. Cal afanyar-nos, no fos cas que els homes del temps tinguessin raó! Pugem pel comellar de l’Os fins a la serra Major, una mica de vent acompanya les petites volves de neu i  boira, i no parem fins a trobar l’entrada del grau de l’Agnet, que a recer de les inclemències meteorològiques, ens ofereix una bonica visió del poble de la Morera. Arribem al poble per emprendre la tornada a casa.
 Ah! I els homes del temps l’han encertat de ple: aquesta tarda comença la nevada que acabarà col·lapsant la gran Urbs i gran part de la Catalunya central... però això ja és una altra història.

Montse

 

 

 
 

Clica sobre l'imatge de sota per veure més fotos

 
Montsant per Barrots
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat