Activitats Efectuades

Dia 18 d'abril 2010

Itinerari per la Serra de Llaberia

 


 

 

Son dos quarts de nou d’un matí força tapat quan des del bonic poblet de Pratdip, a la Ribera d’Ebre, comencem a enfilar cap a la Serra de Llaberia. El primer tram és entre bosc mediterrani, on hi destaquen un bon grapat d’espàrrecs ufanosos, que no collim, doncs ens espera una llarga caminada.

Deixem el bosc enrere, i comencem a grimpar per un paissatge  rocós, és la Cresta de la Seda, on hi trobem el primer pas equipat, quina emoció! Entre dues altes roques allargassades hi ha cadenes en forma de graons. Per aquí hem de pujar? Un mica més amunt i ja som al Cim de la Seda. Seiem a esmorzar sobre una àmplia catifa de pedra des d’on gaudim d’ unes magnífiques vistes. A un costat veiem les cingleres de Llaberia, cap a on ens dirigim, i  a l’altre una gran extensió de bosc i conreus. No gaire lluny adivinem el mar.

 

 

Havent esmorzat la conversa és animada i no hi falten els acudits i les rialles. Planegem una estona sobre la carena i tornem a pujar, ara suaument, fins al bonic cim del Mont-redon. Ei! La foto de grup! Al cap d’una estona el pas s’ estreny per pujar a la punta culminant del nostre itinerari, el cim de Llaberia (909m), sota els nostres peus hi tenim un impressionant penyasegat. Una boira cada vegada més espessa ens comença a embolcallar, el camí de baixada no està marcat, diu el Pere Anton, tot plegat agafa un aire fantasmagòric.

 

 

Les cames comencen a pesar, sobretot perquè duem un bon gruix de fang a les botes. Parem per picar quatre fruits secs i agafar forces. Baixem per la Canal del Carreter, estreta i empinada, banda i banda grans parets de roca. Cal vigilar amb les relliscades, la Rosa hi troba a faltar més trams amb cable. Seguim un caminet que passa just per sota  la cinglera, alçar els ulls és corprenedor. Després la baixada torna a ser pronunciada, se senten alguns mòbils, a quina hora vindreu a dinar? Per fi, cansats i contents veiem davant nostre les torres de Pratdip.
Com va dir el Tutu, aquesta me l’apunto.

Àngels

 
 
 

Clica sobre l'imatge de sota per veure més fotos

 
Itinerari per la Serra de Llaberia
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat