Activitats Efectuades

Dia 17 d'octubre 2010

Dia del Camí de Muntanya de la III Vegueria de la FEEC

 


Veure article de l'Espigol

 

El passat diumenge 17 d’Octubre amb motiu del “Dia del camí de Muntanya” una cinquantena de persones de totes les edats vàrem fer una excursió pels voltants del Baix Penedès.

La finalitat d’aquesta sortida, evidentment a part de gaudir de la natura, és recuperar camins actualment perduts. Malmesos degut a les fortes ventades, o a les últimes nevades o simplement al desús d’ells pel despoblament de les masies.

 

 


L’itinerari a seguir fou d’uns 15 km. Tenia el seu inici a l’Àrea recreativa del Montmell. Tot seguit vàrem passar per l’ermita nova de St. Miquel en direcció al primer gran Mas que ens trobem que és : La Torrossolla: antic  mas molt important en la seva època, encara si veuen les restes d’uns cups d’un antic celler. Seguim endavant fins arribar al Codony, pugem pel coll de Palleres on fem un mos per recuperar energies fins arribar a Torre Milà i retornem per Vallflor, mas on hi ha un ramat de bestiar que s’utilitza per eliminar el sotabosc per minvar els riscs d’incendis a la zona. Finalment enllacem amb el nou camí de natura i el camí obac o bosc de les fades per retornar al nostre inici, l’Àrea del Montmell.

 
 

Cal agrair la tasca prèvia intensa i feixuga de desbrossament i neteja duta a terme per alguns membres de l’AEM. Això ens ha permès gaudir d’una excursió molt agradable per antigues masies i conreus que ens traslladen a altres èpoques més rurals on la vida havia de ser més carregosa si més no físicament però també amb un contacte més directe amb la natura.

 

 

Acabem la sortida amb un vermut d’allò més plàcid per comentar les sensacions d’aquest matí tan fantàstic que hem passat. Gràcies de nou als membres de l’AEM per la feina realitzada i a tots i totes els que heu volgut gaudir d’aquest “nou” camí de la nostra comarca.
 
TREBALLS DE DESBROSSAMENT DE CAMINS PREVIS A LA SORTIDA
Abans i després al camí de Torrossolla
Abans i després al camí del Codony

 

 

Clica sobre l'imatge de sota per veure més fotos

Dia del Camí de Muntanya
 
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat