Activitats Efectuades

Dia 28 d'agost 2010

"Fes el teu Everest" - Ascensió a la Talaia del Montmell

 


 

FES EL TEU EVEREST! - 25è ANIVERSARI DE LA PRIMERA ASCENSIÓ CATALANA.

Per als que ens agraden les muntanyes qualsevol excusa és bona per sortir a pujar-les, i fer-ho per celebrar el 25è aniversari de la primera ascensió catalana a l‘Everest és una molt bona raó, i si és per a pujar el bonic cim de la Talaia del Montmell (861m), acompanyats de bons amics, gent de diferents punts de la comarca i del país, l’excusa és perfecta.

 


 

Sortim un bon grup d’entusiastes caminadors des de l’àrea esportiva de la Joncosa del Montmell (410m) a ¼ de 6 de la tarda, sota la direcció dels organitzadors de la caminada: la gent del Campi qui pugui de la Joncosa i l’A.E.Montmell de Llorenç. Fem via fins a l’ermita nova del Montmell on un grup nombrós de famílies s’ajunten a la colla i tots plegats comencem la veritable ascensió a la Talaia del Montmell.

La cosa pinta bé, per sort no fa la calor extrema del dia anterior, i la gent gaudeix de la pujada.

Passem per l’ermita vella que és oberta i es pot visitar. Mica en mica el degoteig de la gent que puja pel corriol cap al cim de la Creu, omple la muntanya d’una vistosa desfilada de samarretes llampants que donen a la pujada un aire de senyeres tibetanes al vent.

 

 

Per a alguns és el seu primer cop, altres feia molts anys que no hi pujaven, uns altres cercant el retrobament amb gent coneguda, o bé ja sigui per la visita de l’ermita vella romànica, per la visió de la plana del Penedès, per l’aire a la cara, per les olors d’herbes aromàtiques, per veure el fill que cada cop depèn menys de tu, per gaudir de l’esforç, per conèixer el país i així estimar-lo... i un llarg etcètera de “perquès” que fa que els motius siguin diferents, però l’objectiu sigui el mateix: pujar muntanyes.

Doncs bé, a les 7 de la tarda ja som dalt, la gent fitxa al cim de la Talaia (tots plegats som gairebé 100 persones), des de joves de 80 anys (felicitats Antonio) a nens de 2 anys (felicitats Martí i Maria) i les esquenes dels seus pares, també felicitats.

 

 

Passem poc més de mitja hora dalt del cim, que té personalitat de gran muntanya i números de 8.000 (fa 8.610 decímetres), i després baixem per la part obaga. El sol ja s’amaga i per a no arribar a baix a les palpentes, una mica “campi qui pugui” “aem” arribat  a la Joncosa a les 9 del vespre.

Fem un petit “pica-pica”, obsequi dels organitzadors, i així la gent hem acabat de gaudir d’un dia de muntanya. L’excusa d’avui ha estat recordar el 25è aniversari de la primera ascensió catalana a l’Everest.

Pere Antón

 
 
Fotos: Joan Raventós i Carles Torras
 
 

Clica aquí per veure més fotos

 
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat