Activitats Efectuades

Dies 30 i 31 de maig 2009

Cañon del Rio Lobos (dissabte)
Pico de Urbión i Fuente del Duero
(diumenge)

 


 
Cañon del Rio Lobos

Val la pena recórrer la distància (física i mental) que ens separa d’aquest racó de Castella. I quina descoberta, Sòria!
El primer dia, tot i que se’ns presentava com una passejada, la meravella del Parc Natural del Cañón del Río Lobos, endevinada ja al mirador de la carretera. Modelat per l’antiga i intensa erosió d’un riu que ara apareix i desapareix, amb parets espectaculars corcades de coves i balmes. Pinasses i sabines, basses amb nenúfars, voltors majestuosos i gralles cridaneres,... Arribem a l’ermita de San Bartolomé i entre símbols i arabescos busquem els secrets dels templers mentre dinem a sota la volta de pedra.

 
 

Cap al final, la tempesta que s’endevina... i amb prou feines ens remulla i refresca a l’aparcament del Puente de los Siete Ojos, mentre els conductors tornem a buscar els cotxes al principi de la ruta.

Cerveseta i tapes a Abejar, a la plaça on planten el pi ritual (“pingan el mayo”). A la nit, una reparadora sopa castellana (“con hongos, señores”) a l’Albergue Cañada Real, on no pocs catalans hi deuen anar, cercant “servicios micológicos”.
 

 

Ascensió al Pico de Urbión 2228

Pactem un esmorzar relativament d’hora i enfilem cap als Picos de Urbión, fins al pàrquing de la Laguna Negra, on canta Machado:
“agua transparente y muda
que enorme muro de piedra,
donde los buitres anidan
y el eco duerme, rodea;
agua clara donde beben
las águilas de la sierra,
donde el jabalí del monte
y el ciervo y el corzo abrevan;
agua pura y silenciosa
que copia cosas eternas;
agua impasible que guarda
en su seno las estrellas.”

 
 
 

Faig, pi roig i pi negre, estanys i valls glaciars, prats i alguna congesta de neu, com uns Pirineus rabassuts. Al cim de l’Urbión guaitem sobre el mar verd (“Pinares de Soria”) i, més enllà, el Sistema Central: Somosierra, Ayllón,... No ens podem perdre, ens diuen els autòctons, el naixement del Duero (“el Duero nace en los Picos de Urbión, provincia de Soria” recitàvem els d’una certa edat a l’escola). Baixem, en bevem l’aigua fresca i de tornada cap als cotxes i cap a casa, que hi falta gent!
Fins a la propera: Montardo, Pedraforca, Carlit... (Kilimanjaro?).

Lluís

 
 

Clica sobre les imatges de sota per veure més fotos

 
Cañon del Rio Lobos
 
 
Pico de Urbión i Fuente del Duero
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat