Activitats Efectuades

Dia 25 d'octubre 2009

Itinerari per Sant Llorenç del Munt

 


El passat 25 d’Octubre una colla de gent varem sortir a primera hora, hora nova pel rellotge però vella pel nostre cos, direcció cap a Terrassa, més concretament cap al Parc natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac.
Vàrem sortir del coll d’Estenalles, lloc d’unió de les dues serralades que donen nom al Parc natural. Iniciem la caminada tot gaudint d’aquestes cingleres que ens recorden Montserrat i d’aquest paisatge d’inici de tardor amb els colors típics de l’estació. Passem per sota del Montcau (1.057 m), el segon cim més alt i arribem a una zona anomenada Les Pinasses on la vista de la serra és fantàstica i aquí mateix esmorzem per agafar força. Ja amb l’estómag satisfet enfilem direcció la Mola, el cim més alt de 1.104 metres d’alçada. De camí ens anem trobant corredors perquè aquest mateix dia es corre una marató que segons hem vist: déu n’hi do!. Això sí, tot el que passa pel nostre costat és ben encoratjat per una cleca d’allò més animada!.

 
 
 Arribem a La Mola, on trobem la “marabunta” de gent, és un punt d’abituallament pels participants de la marató i ademés és el punt més visitat de la serra. Donem una ullada al monestir romànic de St. Llorenç  que s’hi troba al cim,  i reconeixem algú que ja ens sonava força als que venim de Llorenç, evidentment: Sant Llorenç!
 

 

Sense entretenir-nos massa estona anem fent via per retrobar-nos amb el Pi tort on tornarem a estar més “aïllats”. Baixem la canal fins La Barata, pugem el Collet Estret, passem per Castellsapera, arribem a la cruïlla de les Tres Creus, seguim pel Coll de Boix, per la Coma d’en Vila i per la Mata amb unes quantes hores de caminar i tot animant la canalla arribem de nou al Coll d’Estenalles on teniem els cotxes. Ens comencen a caure quatre gotes just arribar i decidim anar al poblet de Mura a dinar. Un cop dinats donem una ullada a Mura que resulta ser un poble molt pintoresc i encantador, i com aquell qui no vol la cosa ens sentem en una terrassa on fan uns gelats casolans que és la cirereta del pastís d’un dia ben rodó!

Eugènia

 
 
 
 
 

Clica sobre les imatges de sota per veure més fotos

 
Sant LlorenÁ del Munt
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat