Activitats Efectuades

Dia 15 de novembre 2009

Sortida al Puigsacalm

 


PUIGSACALM 1514m

Toquen les 9 al campanar de Joanetes (604m). 33 parells de botes s’enfilen muntanya amunt per un sender ben marcat i ben dret, marquen un bon ritme fins al cap d’una hora quan  l’estómac reclama de fer una aturada tècnica per agafar forces per seguir amunt, amunt, cap a la canal dels Ganxos Nous o el Barret.

 
 
És una pujada divertida amb passos per  graons metàl·lics i algun cable que ens ajuda a superar el desnivell, quasi a dalt de tot en un costat del camí, trobem el Barret amb la campaneta que quan marxa l’últim de la colla respira tranquil·la, (bé, fins al pròxim que puja al darrera). Quan superem aquest tram arribem al repetidor de TV al cim de Sta. Magdalena del Mont (1285m) i ja hem fet bona part del desnivell. Als nostres peus veiem la Vall d’en Bas i molta Garrotxa amb el Pirineu una mica enfarinat.
 
 
Seguim pel camí dels Burros que va resseguint una lleixa penjada a mig aire del cim dels Llops, els faigs ens acompanyen vestits amb els seus colors de tardor i les seves fulles encatifen el camí, que de vegades, amaguen alguna sorpresa. Arribem al cim (1514m) i allà ens trobem a la resta d’excursionistes que també han escollit el Puigsacalm per passar el dia. Ep! Qui ha convidat al vent??

 

 

Fem la foto de rigor (el vent no hi surt però s’intueix la seva presència) i sense encantar-nos tirem avall, marxant d’aquest convidat tan molest. Caminem per prats fins a la font Tornadissa, que avui no raja gaire, i altra vegada per bosc de tardor anem davallant cap al coll de Bracons, punt i final de la nostra excursió.

Montse

 

 
 

Clica sobre l'imatge de sota per veure més fotos

 
Puigsacalm
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat