Activitats Efectuades

Dia 18 d'octubre 2009

Pedalada Mediambiental - Les Barreres del Penedès

AEM Secció de BTT- Ajuntament de Llorenç


 
 

Pedalada Mediambiental per les grans infraestructures del Baix Penedès

El Diumenge 18 d’Octubre va tenir lloc la tradicional Pedalada Mediamiental de Llorenç del Penedès organitzada per l’Associació  Excursionista Montmell  (www.aemontmell.org) amb el suport de l’Ajuntament de Llorenç del Penedès (www.llorenc.cat).
El recorregut circular de 20km transcorregué pels municipis de Llorenç, La Bisbal, Santa Oliva, l’Arboç i Banyeres per terrenys aptes per a ciclistes de tots els nivells i edats.

 
 
 

A més a més del propòsit lúdic i esportiu de la sortida, aquest any l’itinerari pretenia mostrar als participants l’impacte visual i territorial de les grans  infraestructures que entrecreuen el Baix Penedès així com reivindicar més cura per l’entorn. Es van poder observar les autopistes AP2 i AP7, els polígons  logístics de La Bisbal, les línies ferroviaries de rodalies i el tren de gran velocitat, Idiada, les línies d’alta tensió, gasoductes...
Durant el refrigeri preparat per la organització als voltants de la Masia Papiol, representants de la plataforma No Fem el Cim (www.nofemelcim.org) vàren explicar als assistents la historia i les implicacions del projecte Logis Penedès.

 
 

Aquest projecte promogut per la Generealitat vol convertir unes 400 hectàrees de conreus en un macropolígon logístic tot i la oposició formal del Consell Comarcal del Baix Penedès, els Ajuntaments afectats i un gran rebuig per part de veïns i associacions del Penedès.
La convocatòria va aplegar una cinquantena d’aficionats a la bicicleta i a la natura que van poder gaudir d’un temps magnífic i uns paisatges que, malgrat la gran presència de grans construccions, encara mantenen els trets característics de la nostra comarca. Tant de bo es puguin gaudir encara durant molts anys.

Dani

 
 
Agraïm el suport logístic de la familia Giralt Gabarró
 

 

Clica sobre l'imatge de sota per veure més fotos
Pedalada Mediambiental
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat