Activitats Efectuades

Dia 25 i 26 d'abril 2009

Ruta del Cister en BTT

 

Una bona colla de ciclistes fem la primera etapa d'aquesta coneguda ruta. Decidim començar a Rocafort de Queralt, així ens treiem el tram mes dur de la ruta (serra de Comaverd) quan encara estem ben frescos.

Baixada fins al Pont d'Armentera i seguint el curs del Gaià arribem a Poblet, descans i foto de grup. D'aquí fins al Plà de Santa Maria per un terreny més aviat planer, coincidim parcialment amb la Ruta de la Capona, un recomanable indret on hi abunden interessants construccions de pedra seca.

Mes endavant, a Figuerola del Camp, s'acaba la calma i comença una llarga pujada per atravessar la serra de Jordà i arribar a Prenafeta, un altre descans per menjar l'entrepà de dinar.

Arribem a la població de Montblanc en plena festa medieval, atravessem com podem enmig dels escenaris al carrer. Vora l'Espluga de Francolí, sembla que ja hi som, però no..., queda l'última pujadeta, la que no destaca dins del perfil de l'etapa però la que es fa més llarga, ja portem una bona estona pedalant.

Per fí les Masies de Poblet, ens instal·lem a l'alberg Jaume I, una bona dutxa i la cerveseta a la fresca.

Han estat uns 62 Km de recorregut atravessant dues serralades, amb un desnivell positiu acumulat de 1450 m.
El fantàstic dia per pedalar, ni fred ni calor, el paissatge amb un verd exuberant després de les plujes d'aquesta primavera, i el bon rotllo entre la colla han fet més lleugera aquesta llarga etapa.


Degut a la pluja que cau durant tot el matí de diumenge, ens quedem amb les ganes de fer la segona etapa..., però pensem tornar per acabar-la!

 

 

 
Santes Creus
 
 
 

Clica sobre la imatge de sota per veure més fotos

Ruta del Cister en BTT
 
 
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat