Activitats Efectuades

Dies 20 i 21 de juny 2009

Ascensió a la Pica del Carlit 2.921 m

 


El sopar de dissabte va acabar amb la tradicional coca de llardons, i com no, amb un parell de copes de cava pels més grans. Malgrat ser al juny, la nit al camping va ser ventosa i freda. Alguns van trobar a faltar els sacs d’hivern.
L’endemà de bon matí, esmorzar, recollida i aproximació amb cotxes fins a l’inici de la ruta, la presa de l’Estany de la Bollosa (2000m d’altitud). Tot i que som prou colla (35 persones) a les 8h. ja estem preparats per caminar.

 
 

Encara que el sol ja llueix amb força, el vent bufa fort i fred, el que ens fa pensar que traurem bon partit de guants, buffs i paravents.
A l’inici del recorregut el camí s’endinsa en un bosc típicament pirinenc que amb l’afegit de la floració multicolor i de la llum dels primers raigs de sol, donen un aspecte bucòlic al paisatge.
Desprès d’una certa pendent arribem a una zona més planera i prenem el corriol de la dreta.  Vorejant l’estany del Viver i seguint el curs del rierol fem cap a l’estany de les Dugues.  A aquesta altitud ja ens trobem amb algunes restes de neu que formen capritxoses formes durant el desglaç. La muntanya, els avet i les flors, els estanys, rierols i les restes de neu formen un paisatge realment especial. Tornem al camí principal i veiem per primer cop l’imponent perfil rocós del Pic Carlit.

 
 
A l’escarpada carena, es veu com el vent bufa amb força, sembla que patirem! A aquestes alçades el terreny comença a perdre vegetació i agafar més desnivell.
Tot just passada la cota 2300 arribar el moment de recuperar forces, fer un mos i preparar-nos per la part final de l’ascensió.
El camí deixa a la nostra esquerra l’estany de Sobirans i comença una forta pendent durant els següents 400m de desnivell on el vent pica de valent.
 

 
A l’arribar als 2700m el camí es transforma en una entretinguda “grimpada” fins assolir el cim del Carlit (2921m).  Afortunadament aquesta darrera part de l’ascensió i sobretot a l’arribar al cim, el vent ens dóna treva i ens permet gaudir de les espectaculars vistes. L’esforç i el fred han valgut la pena!
 
 
Després de l’àpat i la foto de grup iniciem el descens. Una nova oportunitat per observar la bellesa d’aquest meravellós indret. En aquest cas escollim una ruta alternativa en forma de vuit vorejant els estanys de Sobirans, de Trebens i de Castellà. A l’arribar de nou a l’Estany del Viver reprenem el camí principal fins retornar a l’Estany de la Bollosa.
 
Dani
 
 

Clica sobre les imatges de sota per veure més fotos

 
Carlit
 
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat