Activitats Efectuades

Dia 6 d'abril del 2008

Travessa de Montserrat (de Can Massana al Monestir)

 
 
 

Veure
Fotos

Regió d'Agulles
 

Feia temps que la dúiem al cap i finalment li vam posar dia i hora: la Travessa Integral de Montserrat. Un itinerari que ens dona una visió diferent d’aquest allargat massís, més enllà de la permanent massificació del Monestir i el seu entorn.

Comencem l’itinerari a Can Massana i passant pel coll de Guirló, arribem al pas de les Portelles, una petita grimpada ens obre aquesta porta natural que ens endinsa a la regió d’Agulles. Més endavant passem pel Refugi Vicenç Barbé, habitualment utilitzat pels escaladors i situat al bell mig d’una plantació de monòlits de conglomerat amb nom propi: la Bitlla, la Bola, el Pingüí, les Bessones, l’Esquelet, la Màquina de Tren, ... i moltíssimes més.

 
Miranda d'Agulles El Cilindre
 

Continuem el camí que, després detravessar la capçalera del torrent del Lloro, ens porta al Pas del Princep al peu d’una vertical agulla amb el mateix nom. Al coll de Porc fem una parada per esmorzar una mica. Seguint l’itinerari anem alternant entre els foscos alzinars de les fondalades i la roca nua de les carenes. Passem el coll de les Comes, una dreta davallada i una sobtada pujada ens situen al cim del Montgrós, immensa massa de roca que, situada al mig del massís es converteix en un excel·lent mirador.

 
Tot el grup al Coll de Porc
 

A l’altra banda veiem el cim de Sant Jeroni, és el nostre següent objectiu, però per arribar-hi , abans ens caldrà travessar la fonda depressió que tenim entre mig: el Torrent del Migdia, després el camí fa una llarga marrada per a vorejar el Camell de Sant Jeroni fins a trobar un terreny més conegut per a la majoria de nosaltres, és el camí de Sant Jeroni. Emprenem les últimes escales fins al cim. Si fins ara no havíem vist gairebé ningú, a partir d’aquí ja no podem dir el mateix. Al començament baixem pel concorregut camí que ve de Sant Joan però més avall seguim pel Torrent de Santa Maria i les escales de Sant Benet fins arribar al Monestir on s’acaba el nostre trajecte.

Xavi
 
Cim del Montgrós
 
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat