Activitats Efectuades

Dia 1 de març de 2008

La Talaia del Montmell - Rutes Guiades del Palau Robert

 
   
 

Veure Fotos

El Palau Robert Centre d’Informació de Catalunya i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, han elaborat conjuntament, per sisè any consecutiu, un programa d’excursions guiades a peu amb l’objectiu de posar l’excursionisme a l’abast de tothom, sense límit d’edat i tan sols amb un mínim de preparació física. Només cal tenir curiositat per tot allò que es relaciona amb la natura i amb el patrimoni cultural de Catalunya.
 
Ermita Sant Miquel Ermita Sant Miquel
 
Dins d’aquest programa, el passat dia 1 de març, l’Associació Excursionista Montmell de Llorenç del Penedès va ser l’encarregada de guiar la ruta al cim de la Talaia del Montmell (861 m) a una trentena de participants.
 
Ermita Sant Miquel  
La Creu i el Castell
 
A les 9 h del matí, ens trobem a l’àrea recreativa del Montmell, vora La Juncosa del Montmell, i allícomencem visitant l’Església Nova per després encaminar-nos a l’ermita romànica de Sant Miquel datada del segle XII. Seguidament ens enfilem a la punta de la Creu per seguir la carena fins al cim de la Talaia, des d’on gaudim d’una vista un xic emboirada malgrat el vent que bufa.
 

Cim de La Talaia

 

Una mica d’aigua i menjar, foto de record, i davallem en sentit contrari al que hem vingut, per un corriol que ens portarà a la obaga del Montmell i així podem contemplar el magnífic bosc que es conserva en aquesta part de la muntanya. Prop de Cal Magí Vidal, seguim pel bonic sender que vorejant el vessant nord del Montmell ens porta al punt de partida, on ens espera un piscolabis recuperador de forces.

Montse
 
Baixant del cim   Piscolabis d'acomiadament
 
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat