Activitats Efectuades

Dia 20 de gener del 2008

Matinal a la Mola de Colldejou

 
 
 

Veure
Fotos

 
Canal del Corb   Racó dels Caragols
   

La Mola de Colldejou (859 m)

De bon matí ens trobem un nombrós grup d’excursionistes, per dirigir-nosa aquest cim emblemàtic del Baix Camp. Comencem a caminar al poble de Colldejou, seguint les marques del GR fins al Coll de Guix, comencem a pujar pel portell de les Processons i parem a esmorzar. Però.... si ja som a dalt!! Noooo..., farem una petita volta per conèixer el grau del Corb, una baixada dreta i una mica relliscosa que ens porta a mitja vessant de la muntanya, i anem vorejant el cingle que sembla cenyir el cim, fins arribar a la canal del Mig, amagada i obaga, que de vegades ens obliga a fer servir les mans. Tornem a ser a dalt, i ara sí, fem el cim, però abans admirem la panoràmica des del racó dels Caragols, amb molt de compte que l’alçada és considerable...

Baixem per la canal i ens aturem a la cova que travessa la Mola, de recorregut planer però altament selectiva per qüestió de talles i angoixes claustrofòbiques (de 31 excursionistes només arriben a la finestra final 13). Seguim baixant comentant les anècdotes de la cova fins a retornar al poble.

L’objectiu s’ha acomplert :hem trepitjat la Mola per dalt, per baix, pel mig, per dintre, potser no és un itinerari molt lògic, però és molt complert i recomanable per la varietat i bellesa del paratge. Com mola la Mola!!

Pere Anton
 
   
La Mola
 
 
Cim de la Mola
 
Cova de la Mola
 
 
 
 

ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA MONTMELL

Mestre González, 6    43712 Llorenç del Penedès       aemontmell@tinet.cat