.... CAMP BASE. 5.325 metres.
Situat a un lateral de la morrena del glacial de Khumbu. Envoltat de grans cims, el Pumori, el Lingtren, el Nuptse, i al damunt seu el coll del Lho-la.

CAMP 1  6.000 metres.
Just davant del Camp Base es troba la Cascada  de Khumbu, la qual haurem de superar tot seguint un inmens laberint entre grans blocs de gel, seracs del tamany d'un edifici i d'esquerdes que poden arribar als sis metres. La part baixa d'aquesta cascada té un suau pendent, però t'has d'obrir camí per entre els rierols que la creuen. La seva part intermèdia, la mes dreta, es un gran caos de blocs immensos de gel, que recolçats els uns sobre els altres sempre amenacen en caure, i a la part 

.... .
superior es van barrejant aquests blocs amb grans esquerdes, la qual cosa obliga a fer grans ziga-zagues. Quan aquest pendent es suavitza, és el lloc on instal·larem el camp 1, entre una mar de grans esquerdes, que el protegeixen de les peties allaus que puguin caure de les parets que l'envolten. Aquest camp és la porta de l'anomenada Vall del Silenci.

CAMP 2  6.450 metres.
La vall s'eixampla, el terreny és quasi pla i tot seguint la vora esquerra són necessaris set quilòmetres per fer els 450 metres de desnivell que separen el Camp 1 del Camp 2. Aquest camp té una important misió, ja que será el Camp Base Avançat, d'ell sortiran primer les cordades per obrir i equipar la paret fins el coll Sud i posteriorment sortiran les de l'atac al cim.
 

...
RUTA
CAMP 3  7.250 metres.
A partir del Camp base 2 deixarem la via normal per iniciar l'ascens cap a la paret. Al voltant dels 6.700 metres trobarem la rimaia que separa el glaciar de la paret del correrdor sur. Aquí comença l'ascensió de dificultat, haurem d'equipar tot aquest tram amb més de 2.000 metres de corda fixa  per assegurar la progressió dels añpinistes, així com també facilitar el descens. La paret inicial és la més dreta, al voltant dels 55 graus d'inclinació. En el tram central, a uns 7.250 metres, instalarem el Camp 3, aquest serà un petit camp penjat enmig de les pendents nevades del corredor del coll Sud.

CAMP 4  8.050 metres.
La part alta de l'esmentat corredor està barrada per un gran mur de gel, el qual superarem per la seva esquerra fins arrivar a l'aresta sobre el coll Sud, a 8.050 metres. Aquí instal·larem l'últim camp, Camp 4 , l'haurem de protegir del fort vent que normatment bufa des del Tibet.

CIM   8.848 metres.
El tram final de l'ascensió el farem superant el contrafort de la part baixa de l'aresta a través del corredor Lambert, el qual creua el cantó dret d'un mur de roca fins arrivar a l'ampla aresta nevada que porta al cim sud de l'Everest; havent-lo superat es segueix per l'exposada aresta nevada que du a l'esglaó Hilary, l'última dificultat, d'uns deu metres de pendent que un cop superat s'arriva a la pala de neu final i al cim de l'Everest.
 

CALENDARI PREVIST DE L'EXPEDICIÓ A L'EVEREST 2000

........
20-21 Març Tarragona-Katmandú.
22-24 Març Formalitats oficials a Katmandú.
25 Març Vol Katmandú-Lukla. Marxa a peu fins a Phakding (2.850m)
26 Març Phakding-Namche (3446m)
27 Març Namche-Shyangboche (3.860m)
28 Març Shyanboche-Pheriche (4.200 m)
29 Març Pheriche-Lobuche (4.940 m)
30 Març Lobuche (dia descans)
31 Març Arribada al Camp Base (5.325m)
.
Ascensió a l'Everest: 1 d'Abril - 10 Maig
 CB- Camp I  2 dies
 CI - CII  7 dies
 CII - CIV  20 dies
 Descans CB  3 dies
 Atacs cim  5-10 dies
.
11 Maig  Marxa a Lobuche
12 Maig Lobuche-Khumjung
13 Maig Khumjung-Shyanboche-vol a Katmandú
14 - 16 Maig Abril Katmandú.
17 Maig Katmandú- Tarragona.
.
Home  |  Expedició Everest  |  Comunicats  | Diari expedició  |  Curriculums  | Correu  | Patrocinadors  | Col·laboradors  | Proveïdors  | Expedició 97