......... EL SOMNI CONTINUA …

L’any 1995 comença un gran projecte, l’intent per un grup d’alpinistes tarragonins del Grup Alpí del Centre Excursionista Tarragona (C.E.T.) d’arribar al sostre del món.

El 18 d’agost de 1997 sortíem cap a Katmandú, havien estat dos anys d’intensa preparació, no només física, sinó de tot el necessari per afrontar aquesta fita.

Havie’m arribat  fins a 7.600 m, però la climatologia no ens va ajudar, el “jet streem”, un vent que creua l’Himàlaia de nord a sud amb velocitats de més de 150 Km / h., no ens deixava passar d’aquesta altura., no valia la pena arriscar-se, per que la muntanya segueix allí …

Quan es va decidir abandonar, ho vam fer amb convenciment i amb la ferma decisió de tornar-hi, per la qual cosa ja a Katmandú es van començar a fer les primeres gestions per aconseguir el permís.

Vam decidir que havia de ser una expedició més lleugera i escollir una via més ràpida, a on les condicions climatològiques no influïssin tant decisivament, que permetés que en uns poc temps, desprès del període d’aclimatació, es pogués fer l’atac final al cim. Per tant el corredor del pilar sud , per la vessant nepalí, era la més favorable amb aquestes pretensions.Una via més ràpida, tècnicament més difícil i a l’hora alpinísticament més atractiva., perdent però, aquella visió romàntica que té l’Everest per la seva cara Nord. 

Ara a l'any 2000 hem decidit que el nostre somni es faci realitat i tornem a l'everest. Pretenem que aquesta pàgina web sigui viva, que a través d’ella podreu saber el que fem dia a dia, tant l’activitat alpinística específica , com altres aspectes que ens influeixen, i no només amb text sinó també amb fotografies.
 

.........
.
Home Ruta i calendari Comunicats Diari expedició Curriculums Correu Patrocinadors Col·laboradors Proveïdors Expedició 97