MENTA

 

Família: Labiades

Espècie: Menta piperita L.

Sinònims: Menta de faves. menta pebrera;. hierbabuena (castellà)

Distribució: Cultivada a gran part d'Europa (a Catalunya )

Part usada: Les fulles

Olor: Penetrant típica del mentol.

Sabor: Aromàtic, ardent.

Recol·lecció: Es recol·lecta quant esta a punt de florir i es desseca ràpidament

Característiques morfològiques: Fulles dentades acuminades a l'àpex, asimètriques a la base. Nervada pinnada prominent al revers. Hi ha pèls secretors com punts groguencs.

Composició química:

Descripció: Híbrid estèril de fàcil creixement (reproducció vegetativa).
Es l'híbrid de la
M.arvensis i M.aquatica d'on la M.arvensis es l'híbrid
de
M.silvestris i M.rotundifolia

Normes generals de conservació: Curta, desar en un lloc fred, hermètic i protegit de la llum.

Acció: tònica, estomacal, estimulant, carminativa, colagoga i colerètica, espasmolítica. Localment: anestèsica, antisèptica, antipruriginosa.

Indicacions: Dispèpsia flatulenta, còlics intestinals, vòmits de l'embaràs

refredat comú, dismenorrea.
Dosi: