ANIS VERD

Família: Umbelíferes

Espècie: Pimpinella anisum L.

Sinònims: matafaluga., batafaluga, matalahúva (castellà).

Distribució: Originari d'Orient mitjà i Egipte. Es conrea perquè aquí no creix pel seu natural.

Descripció: Herba anual de tija roja i estriada, de fulles molt dividides i de flors blanques en umbel.les, el fruit es un diaqueni de dos mericarps coberts de pèl i amb 5 costelles.

Part usada: Els fruits.

Recol·lecció: Es conrea en llocs no molt humits, es sembra quant han passat les gelades i es recull a l'estiu de matinada, ja que amb la rosada evitem que caiguin els fruits , desprès els posem a secà i es guarden.

Composició química:

Accions: Carminativa, expectorant, estomacal, digestiu.

Indicacions: Obtenció d'essència d'anís per fer tintura d'opi benzoica, aromatitzant per licoristeria.

Notes: L'anetol no es soluble en aigua per això al posar-li es torna blanca .

Tintura: Dues unces de fruits amb 0'5 L d'alcohol de 90% i es deixa en maceració durant un novenari, ben tancat (s'hi pot afegir una rama de canyella).

Dosi: infusió: una tassa d'aigua bullent i una cullerada de fruits.

ANIS ESTRELLAT

Família: Magnoliàcies

Espècie: Illicium verum

Distribució: Originari de Xina i Corea de sud

Característiques: El fruit es un polifolicle de 8-10 llavors de color verd però que al recol·lectar es tornen de color fosc.

Part usada: Les llavors.

Composició química:

- Essència: -Estragol

Falsificacions: Illicium religiosum

Accions: Ídem anís verd.