Benvinguts al meravellós món de la Biocomputació


 Introducció

Tema 2

 Tema 3

Tema 4

Tema 5

  Tema 7

Aquesta pàgina està feta per un estudiant de Biologia amb l'objectiu de mostrar tot el realitzat en el curs de Biocomputació a la UAB.

No espereu trobar filigranes, ni Java, ni Cgi, ni res que se li assembli, però espero que us sigui útil si sou biòlegs i esteu interessats en l'assignatura o simplement voleu estar informats de les aplicacions de les noves tecnologies en la vostra carrera. Ni de bon tros és tan completa en qüestió de Links(al menys pel que fa als temes 2,3,4) com la pàgina del curs realitzada pels professors, doncs he decidit colocar aqui els més útils, els que hem usat més, o simplement els que m'han agradat més.

Possiblement trobareu que la part més extensa és la Introducció, doncs en ella s'explica (poc) el que és això d'internet, què hi ha i què no hi ha, una mica d'història i quines utilitats podeu trobar a internet i com funcionen. En aquest Link trobareu també una mica d'informàtica bàsica on s'explica una mica pel damunt com funciona un ordinador, què és un sistema operatiu, quins hi ha , etc.

En el Tema2 (el tema 1 no hi és, doncs és la introducció) ens comencem a introduir en les aplicacions de tot el que hem parlat anteriorment en el nostre camp, trobareu links a moltes bases de dades amb material de tota mena (des d'articles especialitzats fins a seqüències senceres de DNA)

El Tema3 és el primer dels dos temes dedicats a l'anàlisi de seqüències. En ell parlem dels sistemes d'adquisició i anàlisi de seqüències de DNA i proteïnes

En el Tema4 continuem parlant de l'anàlisi de seqüències, fent referència principalment a les comparacions múltiples i a la búsqueda de seqüències concens

Als Temes 5 i 6 parlem de les aplicacions de tot això en la reconstrucció dels arbres filogenètics a partir de les dades mol.leculars de cada espècie.

I finalment l'ultim Tema (el 7) està dedicat a l'estudi de l'evolució a partir de les dades moleculars

També trobareu l'apartat de Buscadors on hi ha alguns dels millors de la WWW; el de Truks, on hi ha algunes de les cosetes que jo he après amb els anys navegant per internet ; el de Software, que us portarà a una pàgina on trovareu tot el que nesseciteu per navegar per la xarxa i per fer les vostres pàgines; els Agraïments a tots els que m'han ajudat amb aquesta pàgina; i Aprofitant l'oportunitat de tenir una pàgina sobre biologia a la xarxa, m'agradaria comentar un parell de coses sobre aquest llicenciatura a la Universitat Autònoma de Barcelona.


 Introducció

Tema 2

 Tema 3

Tema 4

Tema5i6

 Tema 7

  Presentació

 Buscadors

  Truks :)

  Aprofitant...
 Gracies a  Software

 

 

 ultima modificació: 10-5-98
 webmaster:Vader@bbs-ce.uab.es