WebLog de Tinet

EL WEB LOG


     Encara que no encaixi amb la definició normal de un WebLog, el nostre vol ser una mica com un "calaix de sastre", ón es posin textes, adreces i comentaris que després trobaràn, potser, el seu lloc en altres pàgines del Navegador, pero de moment passaràn un temps aquí. Hi haurà una mica de tot. S'admeten sugerències


5/03/01 11:14:57

Idea brillant

[Fond du Lac Reporter, 12-18-00; Associated Press, 12-20-00]

Per tal d'ajudar les exportacions de carn de Holanda, i tenint en compte que el païs es petit, el Ministre d'Agricultura Laurens-Jan Brinkhorst va aprovar una brillant idea: construir un "Agropark" de sis pisos amb corralets per porcs, corrals de gallines i basses de piscultura de salmons. La Protectora d'Animals va comparar el projecte amb un camp de concentració per animals, pero el portantveu del Ministeri va dir: " Si les persones poden viure apretades dins apartaments diminuts, també poden viure els porcs".

Tres o mes de les 88 victimes del desastre de Alaska Airlines Flight 261 al Gener del 2000 tenien vides sexuals secretes a Mexic o Guatemala, si hem de fer cas als litigis iniciats a San Francisco per reputats advocats, que demanen compensacions pels suposats fills dels difunts. Pero una investigació del San Francisco Chronicle, feta el Novbre passat, va descobrir que els parents extrangers generalment consistien en una "avia", que intentava demostrar que el mort havia tingut una criatura amb una filla seva, que la filla també era morta i que per tant l' "avia" tenia dret a rebre una compensació de Alaska Airlines i de Boeing. En una de les reclamacions, la suposta mare era una guerrillera Zapatista que havia mort en combat el 1994.

[San Francisco Chronicle, 11-26-00]

Coses que ja ningú es creia que passessin.

El Desembre, la ciutat holandesa de Best, dos homes van ser condemnats a 12 mesos de presó per haver-se batut a pistola per una noia. I al Novembre, el comptable Gnanasuravi Raveendran, 51, va explicar a un periodista del UK Regional Press a Bexley, England, que el seu germà havia sofert un atac d'epilepsia quan intentava podar els cuprés del jardí, que està "maleït". Aparentment els cuprés ja van liquidar a la germana de Raveendra el 1997 i al seu cunyat el 2000.
[Associated Press, 12-19-00]

Els arxius secrets del Dept de Assumptes Interns de la Policía de Baltimore varen apareixer a un abocador. Un cec de 27 anys, va rebre un permis d'armes, que segons diu, necessita perque els cecs son sovint atracats. (Fargo, N.D.).
Els empresaris del mon dels espectacles es varen concedir 4.025 premis els uns als altres, en 564 ceremonies, el passat 2000, un 65% mes que el 1999.
[Baltimore Sun, 1-4-01] [National Post-Canadian Press, 12-29-00] [Tampa Tribune, 1-4-01] [Variety, 12-26-00]

Aptituts escolars.
En una carta emesa el 16 de novbre del 2000, a Washington (D.C.) i comentada pel City Paper al Gener, el Dpt de Recursos Humans de les Escoles del Districte de Columbia informaba a una solicitant de treball que, després de examinar els seus antecendents penals, havia estat acceptada. Els antecedents penals incloïen; condena per venta de cocaïna, possessió de marijuana, tres expedients per us d'armes perilloses, una condemna per robatori a una tenda, condemna per exercici de la prostitució i un altre per destrucció de propietats del Govern, entre 1984 i 1992. Vist tot aixó era declarada apta per treballar al Departament d'Ensenyament.

[Washington City Paper, 1-11-01]
Una historia publicada al Newsweek de Desembre informaba que algunes "empresaries", dedicades a vendre roba interior feminina "usada", no donen l'abast a embrutar-ne la que fa falta per atendre'n les comandes, a 10-30 dòlars la peça. Avans de que e-Bay hi poses mà al assumpte, n'hi havia 400 venedores d'aquest article. Aixis "Michele," una noia de 28 anys de Florida, compra calces al engros, les regala a les seves amigues i passa cada dia a recollir-les de llur roba bruta.
[Newsweek, 12-4-00]
Al Novembre la Companya 911 Computer de Korea va presentar un detector de mentides manual que detecta els tremolors de la veu quan hom menteix. Aquesta tecnología ha estat desenvolupada pels israelis. El Handy Truster Emotion Reader té un 80 percent d'encerts una vegada ben calibrat, pero el portantveu de la Companyia va reconeixer que fallava totalment amb els polítics, que, va dir, "son mentiders professionals". [Daily Telegraph (London), 11-29-00] Gent ben extranya

Frank Buble, 71, es va confesar culpable de pegar al seu fill Philip, de 44 anys a Dover-Foxcroft, Maine, el passat Desembre, cansat de les relacions sexuals del seu fill amb el seu gos. Philip va dir que era el primer zoòfil en "surtir del armari" i que cap jurat podía condemnar les seves inclinacions sexuals. [Bangor Daily News, 12-10-00]

Morts dignes
Bob Talley s'en va anar al altre barri a Londres el passat Desembre, durant la festa del 100 centenari, tot just després de rebre el acostumat telegrama de Sa Majestat la Reina, i després d'exclamar "Doncs sí, he arrivat". [Globe and Mail-Reuters, 12-14-00]
COPYRIGHT 2001 CHUCK SHEPHERD

8/03/01 13:19:23
    El i-mode, el teléfono japonés siempre online, alcanza un éxito insospechado
  iBrujula.com / Frank Valdés -
El teléfono japonés i-mode, el servicio móvil para recibir correos electrónicos y acceder a Internet más exitoso del mundo, ha alcanzado ya los veinte millones de abonados. La operadora NTT DoCoMo, que se ha convertido en dos años en la mayor empresa nipona en términos de capitalización, no da abasto para satisfacer la demanda. La lista de espera de ciudadanos japoneses que quieren acceder a la maravilla tecnológica es inmensa. Las operadoras occidentales asisten fascinadas al fenómeno, viendo en el i-mode un anticipo del móvil de tercera generación (o UMTS en Europa) que permitirá la transmisión en tiempo real de vídeo y música, entre otras utilidades.    Ahora trabajan para suministrar servicios y contenidos (desde noticias hasta aplicaciones de banca) para el i-mode 675 compañías, al tiempo que existen más de 30.000 sitios no oficiales que producen distintas utilidades para el terminal. Según comentan periodistas japoneses a iBrujula.com, el i-mode ha sufrido, a pesar de su éxito, numerosos bugs, y todavía la conexión falla demasiadas veces. La moda hoy entre los usuarios japoneses es intercambiar fotos. DoCoMo tiene previsto introducir el servicio en Europa a través de su partner estratégico KPN Mobile. El i-mode, que permite una conexión permanente a cambio de una cuota mensual fija, es la gran aportación de Japón al mundo del Internet wireless. 

  La ventaja tecnológica de su desarrollo y sobre todo su clientela ya establecida hacen del i-mode el ariete japonés para entrar en el entorno occidental de las telecomunicaciones e Internet. La batalla estará en los próximos años/meses en la telefonía 3G, que ofrecerá velocidades muy superiores al i-mode. Las incertidumbres y dudas que acechan a la industria, que temen fracasar en el servicio, no parecen afectar a DoCoMo, que parte de un know how y un volumen comercial verdaderamente espectacular. 
Tret de I-Brujula
12/03/01 18:27:01
. Democracia electrónica ¿a la vuelta de la esquina? 1.Las votaciones a través de Internet vuelven a estar en el candelero y en boca de políticos y periodistas tras la aprobación en el Senado de la creación de una comisión de estudio del voto electrónico. Esta iniciativa, impulsada por el senador popular guipuzcoano Gonzalo Quiroga ante la tensión vivida por el electorado en pequeñas localidades vascas, tiene como objetivo evaluar la viabilidad tecnológica y social de la implantación de aplicaciones de voto por Internet.

2. Una comisión de la Eurocámara confirma la existencia de Echelon El ponente de la comisión temporal del Parlamento Europeo sobre el sistema de escuchas Echelon, el socialista alemán Gerhard Schmid, afirma que "no hay ninguna duda acerca de la existencia de una red mundial de intercepción de datos" anglosajona. Que se denomine Echelon o tenga otro nombre no tiene importancia, explicó al precisar que esto implica que otros sistemas pueden estar funcionando.

Tret de Criptonimicon
15/03/01 9:10:39

Madrid, 14 de marzo, 2001 -- Se ha publicado en Internet un nuevo programa -denominado "Qrpff"- que reaviva la polémica acerca del sistema de protección de los dispositivos DVDs. "Qrpff" es un programa de tan sólo 7 líneas escrito en lenguaje Perl. Junto con una llave criptográfica, esta aplicación es capaz de eliminar la protección Content Scrambling System (CSS) de los DVDs. Su autor, Keith Winstein -estudiante de informática en el Instituto de Tecnología de Massachusetts (MIT)-, lo hizo para emplearlo como argumento en un seminario sobre las cuestiones técnicas y legales derivadas de "DeCSS". En concreto, mediante su aplicación Winstein defendía la idea de que "cualquier persona puede escribir esas siete líneas del código en un trozo de papel y darlas". Según esta teoría, un programa es un simple texto con instrucciones, tal y como ocurre con un escrito "literario" y, por lo tanto, forma parte del derecho de expresión. De momento, la Motion Picture Association of America (MPAA) -asociación que engloba a las empresas con mayores intereses económicos en el formato DVD-, se encuentra analizando el nuevo programa y aún no se ha pronunciado al respecto.

Tret de Oxygen.