Article de la sèrie "Un altre Punt de Vista" publicat a NOU DIARI el 1 de Juny de 1995

EL TRIANGLE

Diumenge decidirem qui governarà les nostres ciutats els propers quatre anys. A partir dels resultats en els diferents municipis es configuraran consells comarcals i diputacions. Municipi, comarca i província són tres àmbits d'actuació en els quals podrem decidir a qui posem al davant. Però qui parlarà, qui pensarà, qui impulsarà el triangle RTV ? (res a veure amb televisió; em refereixo a Reus-Tarragona-Valls).

Els ciutadans estem acostumats a sentir parlar d'aquest triangle. És evident que sumant no les potencialitats sinó les realitats d'aquestes tres ciutats, i de la seves zones d'influència, ens trovem davant de la regió amb més futur de Catalunya. Una àrea de més de 300.000 habitants que ho té tot per convertir-se en una de les perles del sud d'Europa.

Però perquè això sigui així cal sumar recursos, i no restar-los (o duplicar-los), cal imaginació, i no provincianisme carrincló, cal definir polítiques comunes a mig i llarg termini, i no passar-se el dia discutint si som o no som capital o si el veí és millor o pitjor que nosaltres mateixos. Cal, en definitiva, que algú pensi i planifiqui per tots plegats.

I el primer que hauríem de fer seria posar-li un nom a l'invent. Com a tarragoní, i en prova de bona voluntat per evitar que el nom de Tarragona (prohibit per alguns) aixequi suspicàcies i impedeixi l'acord, deixo damunt de la taula el nom de Corporació Metropolitana Rovira i Virgili. Els sona? Salut i que disfrutin votant.
Tornar a la plana principal