Article de la sèrie "Un altre Punt de Vista" publicat a NOU DIARI el 24 de Setembre de 1995

HI TORNAREM

Malgrat una nefasta organització que (una vegada més) va aprofitar la gernació que anava a veure castells per plantificar unes inacabables actuacions que van retrasar una hora l'actuació castellera. Malgrat les impresentables declaracions d'algun polític que dóna la culpa a la nostra Colla de començar tard; aquest senyor no s'ha posat mai en una pinya de castell de nou i no sap que es necessiten centenars de persones ben organitzades que no podien entrar a la plaça per culpa d'una organització de la qual ell n'és responsable. Malgrat el risc dels grans castells que vam intentar (Jordi, el nostre cor és amb tu). Malgrat que un cinc de nou depèn de la perfecció en la actuació de més de doscents castellers; l'error d'un de sol ho pren tot en orris. Malgrat tot això, la Colla Jove hi tornarà.

Perquè hem demostrat (numeros canten!) on som i on pretenem arribar després de 15 anys de treball. Perquè Tarragona (independentment d'alguns personatges) s'ho mereix. Perquè ara els matalassers han reaccionat i (com Alex Zulle darrera Indurain al Tour) s'aferren a la nostra roda; felicitats nois! (la Colla Jove, sempre senyora i senyera, felicita els seus antics i futurs rivals). Perquè hem demostrat que el cinc de nou és possible i hem obert les portes al final del darrer mite casteller (quan el lector llegeixi això tal vegada els Minyons ja hagin aprofitat el camí obert i l'hagin assolit). Per tot això, la Colla Jove hi tornarà.

La meva Colla, fundada amb vocació capdavantera, superarà la decepció d'aquesta diada. I, com MacArthur va avisar els japonesos quan marxava derrotat de les Filipines, nosaltres diem: hi tornarem (i renoi si hi va tornar!)Tornar a la plana principal