Article de la sèrie "Un altre Punt de Vista" publicat a NOU DIARI el 9 de Febrer de 1995

PERESTROIKA

Quito, les nou del matí; "Ecuatorianos"-diu la veu-"el agresor peruano ha osado mancillar con su bota el sagrado suelo patrio. Defended su integridad hasta la última gota de vuestra sangre". Lima, les nou del matí; "Peruanos, el agresor ecuatoriano quiere desmembrar un trozo de nuestra Patria. No dejéis que su infame pie profane el suelo de nuestros antepasados aunque en ello os vaya la vida". Nova York, les 12 del matí. Les accions de les companyies mineres i petrolíferes que operen a la selva amazònica pugen com l'escuma.

Quito, les deu de la nit; en un suburbi una mare plora la mort del seu únic fill en un dels combats de la frontera amb els peruans. Lima, les deude la nit.; fa poc que ha sabut de la mort del seu marit en un helicòpter abatut pels equatorians; que farà ara sola i amb cinc fills?. Nova York, les deu de la nit; una limousine aparca davant d'un dels millors restaurants del East Side; una dona riu abraçada al seu acompanyant que li explica no sé què de les accions de la seva companyia.

Tarragona; la una de la matinada. La ràdio parla de l'enfrontament fraticida entre dues nacions filles de Simón Bolívar i que parlen el mateix idioma; després parla de la bona salud del dòlar, el marc i el ien. I un oient es pregunta quan tardarà en arribar-li la perestroika al sistema de economia de mercat, abans conegut amb el nom de capitalisme
Tornar a la plana principal