Article de la sèrie "Un altre Punt de Vista" publicat a NOU DIARI el 19 de Gener de 1995

PATRIOTES

Si senyor! Tornem a les essències. Des de l'alcalde de Móstoles el 1808 ("Españoles, la Patria está en peligro") i el General Franco el 1936 ("España ante todo") que no sentíem crides tan contundents al patriotisme com les del senyor Solana el dilluns passat. Però ara la Pàtria és la pela. "La peseta está en peligro" diu el nou alcalde de Móstoles, l'inefable ministre; "los patriotas deben defenderla de la inestabilidad". I és clar, sempre que es fan aquestes crides és per prevenir-nos d'enemics desestabilitzadors.

I aquests ara són els jutges que persegueixen patriotes, els periodistes que furguen on no els manen i aquells polítics que s'atreveixen a demanar (valga'm Déu!) que el poble pugui expresar-se en unes eleccions el més aviat possible. Tan bé com va l'economia podrien estar calladets! Evidentment la inestabilitat no la generen els especuladors (banca inclosa) que fan l'agost comprant i venent pessetes, marcs i dolars.

Temps certament difícils aquests pels patriotes que van crear estabilitat econòmica, com Conde i De la Rosa, o l'estabilitat dels cementiris, com els organitzadors del GAL.

Vista la situació, i per evitar que més patriotes vagin a la presó, el ministre Solana (fill predilecte de Sarajevo) s'ha plantat. Jo és que me l'imagino, a ell i a tots els que ens insinuen que pel bé de l'economia ens oblidem de l'ética i la justícia, parlant de "la peseta como unidad de destino en lo universal" i cridant "Españoles: Viva la Peseta! Arriba la Peseta!"

Tornar a la plana principal