Article de la sèrie "Un altre Punt de Vista" publicat a NOU DIARI el 13 de Juliol de 1995

PATRIMONI DE LA HUMANITAT

És vergonyós el que està passant a Bòsnia. Allí no hi ha petroli, ni bancs de pesca i els milions de turistes que hi anaven ara se'n van a Itàlia, a França o a Espanya a deixar divises. Aquest són, bàsicament, els motius pels quals la civilitzada Europa ha permès deportacions, genocidis i una burla sistemàtica de les lleis internacionals a pocs quilòmetres de París i Berlín. Però fins i tot els més perucs s'adonen que això, un dia o altre, ens costarà car. Encara que només sigui per la lliçó que dictadors i fanàtics d'arreu del món n'hagin tret del fet que a les amenaces de la ONU i de l'OTAN s'els hi pot fer pam i pipa.

Jo la veritat és que n'estic fart d'aquesta colla de pallassos (ministres i caps de governs europeus) elegits democràticament i que permeten la mort d'innocents i toleren la xuleria d'uns altres pallassos feixistes de noms Milosevic i Karazdic. Mireu la història dels fets. Agressió a un estat reconegut per l'ONU; neteja ètnica i camps de concentració amb execucions sumàries; setge bàrbar d'unes ciutats màrtirs (representades per Sarajevo); segrest d'observadors de l'ONU (resolt amb una baixada de pantalons de la comunitat internacional); i ara ocupació militar d'una ciutat sota la protecció de l'ONU. Algun jutge europeu, quan acabi amb la corrupcio al seu país, es podria dedicar a empaperar Solana, Hurd i companyia per complicitat en crims contra la Humanitat. I sinó, que ens tornin els impostos que dediquem a uns exèrcits que no serveixen per res.

De moment li suggeriria al nostre Ajuntament que aturi l'expedient de ciutat Patrimoni de la Humanitat per Tarragona. Mirin com els ha anat a Dubrovnik, a Sarajevo i a altres ciutats "protegides" per l'ONU!Tornar a la plana principal