Article de la sèrie "Un altre Punt de Vista" publicat a NOU DIARI el 15 de Desembre de 1994

NÚMEROS

Fa unes setmanes deia que el passat no és garantia de futur i que la qualitat cal demostrar-la dia a dia. Tarragona té uns condicionants històrics i geogràfics que fan que jugui amb avantatge; el clima i la situació no són aliens al seu passat històric i la han fet capital indiscutible. Però aquest mateix fet ha pesat com una llosa.

D'una banda els tarragonins semblaven tenir-ne prou amb la placidesa de la seva ciutat; d'altra banda això mateix provocava una mena de sentiment de culpa subconscient que els feia callar i restar inactius davant la tradicional cançoneta de ciutat de funcionaris i capellans.

Però ara això ha canviat. Ho notem des de dintre i ens ho diuen des de fora. Ja no cal referir-se als romans per parlar de Tarragona; el present i el futur no estan fets de records sino de realitats. I a tot aquest panorama optimista no hi és alié el fet que Tarragona tingui la seva pròpia Universitat. Això ho tenen molt clar tots els tarragonins que són unànims en la seva percepció de que recolzar-la és invertir en futur. I les inversions es mesuren en números.

Tarragona mira al futur amb els números a la ma. I els números canten i la seva música fa que la vella cançoneta soni a disc rallat. A Tarragona l'únic regal li ha fet la natura; ser bella (i vella) no és cap pecat sinó un orgull. Però el present i el futur estan en els numeros. És a dir (pee aquells als qui els agraden els diminutius) en els numerets...

Tornar a la plana principal