Article de la sèrie "Un altre Punt de Vista" publicat a NOU DIARI el 10 de Novembre de 1994

MAÇONS

Abans tot era molt més clar. Per desmentir una notícia només calia atribuir-la a una vil conspiració judeo-maçònica en contuberni amb el comunisme internacional. Si les coses pintaven malament de veritat es detenia a uns quants intel.lectuals, es tancava un diari i es posava en marxa el Tribunal d'Ordre Públic (TOP); tema resolt.

Ara és més complicat. Plouen les notícies que afecten els pilars bàsics de la nostra societat. Aquest estiu era una conspiració republicana contra la monarquia espanyola. Fa pocs dies llegíem que les informacions sobre la salut del Papa eren rumors malignament propagats per certs descontents. Ara hom insinua que les acusacions de corrupció són fruit d'una campanya calumniosa orquestrada per alguns periodistes i polítics. Com que vivim en un estat de Dret, la manera de posar fi a aquestes campanyes serien els tribunals ordinaris de justícia. Però els calumniats deuen ser insolvents per fer front a un plet; si no no m'explico per què no agafen el toro per les banyes.

Així doncs, cal buscar una alternativa. Un cop desaparegut el comunisme i amb els jueus ocupats en redreçar l'Orient Mitjà, encara queden els massons. Què els sembla la idea? Sense tancar diaris ni anar als tribunals s'eliminen les acusacions de corrupció; tot és fruit d'una conspiració maçònica, això és. Vet aquí l'explicació. No és original però ha funcionat altres vegades. De res; a disposar.


Tornar a la plana principal