Article de la sèrie "Un altre Punt de Vista" publicat a NOU DIARI el 17 de Setembre de 1995

QUI HA SIGUT EL GRACIÓS?

Jo ja sabia que al nostre país actualment els partits funcionen piramidalment; és a dir uns quants (molt pocs) decideixen i els altres (la gran majoria) assenteixen. La decissió es ven com a majoritària i "et voilà": la democràcia del partit. Però aquest joc, lícit i fins i tot legítim, darrerament ens està afectant negativament a tots.

El President Pujol, independentment de l'opinió de amples capes del seu partit (i del país sencer) en el sentit de que ja n'hi havia prou de donar suport a un govern a punt del K.O. tècnic, s'en va anar de vacances a Queralbs parlant de governabilitat, d'estabilitat i d'eleccions a Catalunya primer i després a Espanya. Quan va tornar ja ens vam olorar que alguna cosa havia passat: ara resultava que la situació havia canviat (a l'agost!?), el Govern estava acabat i que calien primer les eleccions a Madrid. I amb tot això surt una lluminària al seu partit i suggereix la brillant idea (per fer caure el Govern) de proposar la devolució d'uns pressupostos que encara no es conneixen!!!.

Total: sabent com les gasta González ("el que me echa un pulso lo pierde") aqui resultarà que no tindrem pressupostos (element bàsic en la política econòmica d'un país), no ens donaran el famós 15% i a més haurem d'aguantar l'actual govern sense saber ni el com ni el quan de les eleccions catalanes i espanyoles. El que això subscriu, humil ciutadà que procura ésser honest en el seu treball, paga religiosament els seus impostos i encara creu en el famós estat democràtic i de dret, resignat com està a aguantar les decissions "democràtiques" dels partits, només desitjaria saber una cosa: qui ha estat el geni de la pista a qui devem aquest nou episodi del carnaval polític?Tornar a la plana principal