Article de la sèrie "Un altre Punt de Vista" publicat a NOU DIARI el 27 d'Abril de 1995

EL BISBE I EL DIABLE

Tinc una gran simpatia pel bisbe Torrella. És un home de món i del món; la seva fe l'encaixa perfectament en el món que viu. I com que conec el seu tarannà, entenc perfectament el que està dient quant parla de dialogar amb el diable. La secta formada per ETA i els que li donen suport continuaran matant i aplaudint els assassinats fins que algú els hi desintoxiqui el cervell. Alguns dels que ara s'esquincen les vestidures amb les paraules del bisbe Torrella són dels que creuen que contra el terrorisme val tot. A més, criminalitzen tots els que tenen les mateixes idees que van donar origen a ETA, però que respecten la vida i les idees dels altres. I front als sectaris i als dogmàtics cal mantenir el pragmatisme i el cap fred.

L'objectiu dels demòcrates és que ETA deixi de matar i que la lluita de les idees i dels objectius polítics es dugui a terme amb la paraula i amb la força dels vots. Per això cal emprar tots els mitjans de l'Estat de dret (no valen GAL's ni tortures, ni trets al cap; avui li toca a l'etarra, demà als sospitòs i passat demà a l'innocent). I un dels mitjans és el diàleg. No es tracta que ETA posi condicions; als paranoics no se'ls pot fer cas (i al diable tampoc, com suposo que diria el bisbe). Es tracta d'inventar camins per acabar amb el vessament de sang i que les armes donin pas a les paraules (per dures i desagradables que aquestes siguin). Només un prec a l'amic bisbe.

Els que (com ell) estem (en qualsevol supòsit) en contra de la pena de mort (el diable) agrairíem un pronunciament més clar al respecte de l'autoritat vaticana que no pas el de la darrera encíclica. Si no recordo malament, algú va dir que no es pot servir al mateix temps a Déu i al diable.
Tornar a la plana principal