Article de la sèrie "Un altre Punt de Vista" publicat a NOU DIARI el 20 d'Agost de 1995

AUTOPISTES

Imagini's vostè, que té un Peugeot o un Citroën, que l'Empresa Concessionària d'Autopistes firmés un acord d'exclusivitat amb Volvo, pel qual només aquests vehicles poguèssin circular per la autopista; ja el veig anant a Barcelona per l'Ordal o per les Costes del Garraf (o canviant de cotxe!). O pitjor; vostè que es guanya la vida portant passatgers amb un autocar Renault o mecaderies amb un camion Daf, ja podria començar a canviar de feina (o a comprar-se un Volvo). Tothom entén que això seria una irregularitat molt greu (deixant de banda la seva legalitat).

Doncs exactament això és el que acaba de fer la Empresa Concessionària d'Autopistes de la Informació (més coneguda per Telefònica) amb l'empresa Prisa (ja saven, Polanco i los chicos d'El Pais i la SER). Aprofitant el seu monopoli, i el desconeixement generalitzat del que són i del que representaran les autopistes de la informació, l'empresa patronada per Borrell (sempre ell!) ha anat, com qui no fa res, cablejant amb fibra òptica les ciutats.

Pels ajuntaments (alguns dels quals ara es desperten, com el de la nostra ciutat) Telefònica estava "mejorando la red". En realitat estava construint una espectacular autopista per la qual circularan bilions de pessetes en forma de canals de televisió, productes bancaris, serveis sanitaris i un inimaginable etcètera. Tot això amb diners públics (és a dir de vostè i meus), en règim de monopoli, i a preu de camí de terra (que jo sàpiga els ajuntaments no han vist ni un duro més que quan Telefònica tira cable de coure). I ara que tenen feta l'autopista venen l'exclusivitat del seu ús a una empresa privada. Visca el mercat i la lliure competència! Ja ho saven amics: hay que darse Prisa.Tornar a la plana principal