Article de la sèrie "Un altre Punt de Vista" publicat a NOU DIARI el 12 de Gener de 1995

ELISENDA

Jo conec una senyora a la qual fa anys que li estic deixant cales i que me'ls torna quasi dos anys després sense pagar-me els interessos. Per exemple, de l'any 93 em deu un munt de diners (no diré quants, diuen que és de mala educació donar xifres) i encara és hora que hagi de veure un duro. Això sí, diu que m'ho tornarà abans del 31 d'aquest mes. Cada any em fa la mateixa; espera a l'últim dia i quant me'ls torna no em dóna ni les gràcies. I el més vergonyós és que quan aquesta mateixa senyora et deixa diners pobre de tu que no li tornis abans del 30 de juny de l'any següent. I tot això quan resulta que les empreses i els empleats d'aquesta senyora (i del seu marit, que de cognom es diu Govern) les paguem entre tots.

Jo els diré francament; trobo que el comportament d'aquesta senyora és impresentable i n'estic ben fart.. Aquesta antipàtica es diu Elisenda Pública Espanyola. Que no em vingui donant lliçons d'ética i que em pagui més aviat el que em deu! A més, la doble moral d'aquesta senyora és tant més reprovable quan té dues cosines que tornen dels diners amb rapidesa i amabilitat; els seus noms són Elisenda Autònoma Basca i Elisenda Foral Navarra.

Fa poc li vam demanar al marit que ens avancés el 15% del que ens devia i una mica més ens peguen. Es veu que aquesta parella són bons per cobrar però molt mal pagadors. Saben què els hi dic; a mi ja m'agrada tenir uns bons Mossos, però posats a elegir preferiria tenir una bona mossa, la nostra pròpia Elisenda.

Tornar a la plana principal