Article de la sèrie "Un altre Punt de Vista" publicat a NOU DIARI el 3 de Novembre de 1994
07

No és un prefix telefònic. Tampoc és el codi d'un agent secret.ni la xifra d'inflació en el darrer mes. Són dos dígits que simbolitzen que la raó, la intel.ligència i l'humanisme encara floreixen en alguns sectors de la nostra depriment i deprimida societat.

Quant tothom hauria dit que la solidaritat ha mort, que l'individualisme és dogma i que la utopía és cosa del passat, resulta que a Madrid i d'altres llocs estan florint tendes de campanya al bell mitg de la ciutat. Joves i no tan joves, estudiants i treballadors, creients i agnòstics, s'han establert pacíficament al carrer per demanar que l'home domini sobre el rèptil, la intel.ligència sobre la barbàrie, la solidaritat sobre l'egoisme. Ja no és qüestió de caritat ni tan sols de humanitat; si els països rics no es preocupen dels pobres anem al desastre col.lectiu. No podem deixar que el nostre veí es mori i es podreixi, sigui per caritat, per humanitat o per simple higiene social. Això és el que pacíficament diuen les tendes de campanya a la Castellana.

Quan vaig sentir parlar per primera vegada d'aquesta mobilització vaig pensar que encara quedaven il.lusos. Ara em trec el barret davant la inteligència i la categoria humana dels que han endegat el moviment del 0,7. Salvant totes les distàncies em ve a la ment la vella consigna: Siguem realistes, demanem l'impossible.


Tornar a la plana principal