Presentació


 Breu Currículum Vitae

Foto amb una peça de la col·lecció OVNI Nascut a Jesús-Tortosa (Baix Ebre - Catalunya), l'any 1944. Aprova les oposicions a Mestre d'Ensenyament Primari, 1965. Format artísticament a les Escoles d'Arts i Oficis de Tortosa i Tarragona. A més a més ha fet freqüents cursos a l'Escola de Ceràmica de La Bisbal d'Empordà (Girona), de Barcelona i a Enfanga't (Girona). L'any 1975 obté el títol de Graduat en Arts Aplicades i Oficis Artístics, en l'especialitat de CERÀMICA (Escola Llotja. Barcelona).

Joan Panisello està considerat internacionalment com un dels creadors més destacats de la nostra època en l'art ceràmic, tant per l'originalitat de les seves formes com per la variadíssima coloració de les peces. Al llarg dels darrers 50 anys ha elaborat més de 10.000 mostres de colors diferents. L'any 1991, editorials de Madrid i Barcelona li van oferir de publicar un llibre amb la seua experiència en el món dels colors ceràmics.

La seva obra és coneguda als cinc continents mitjançant més de 1.000 publicacions arreu del món escrites entorn a la seva obra. També per les més de 260 exposicions fetes en diversos països, així com per les seves peces exposades en Museus, Fundacions, Fons d'Art i col·leccions públiques i privades.

L'any 2008 el Ministeri de Cultura Espanyol li organitza una exposició retrospectiva i itinerant. Per aquest motiu, li edita un extraordinari llibre que mostra un resum de la seua trajectòria artística. Al 2014 es publica la seua biografia. Autor, Emigdi Subirats. Editorial Onada.

Un total de 27 premis -nacionals i internacionals- (Espanya, França, Bèlgica, Luxemburg, Àustria, Argentina, Japó, Romania...) avalen el seu prestigi personal i el seu bon treball. L'any 1992 va rebre el títol de "Tortosí de l'any 1991". L'any 2013 ha estat elegit membre de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica. Ha representat al seu país, com a invitat d’honor: 1986: "The 1st International Ceramica Contest’86" Mino (Japón) - 2006: Festival ARTGILA. Roumazieres Loubert (França) - 2008: 9ª Biennal Llatinoamericana Condorhuasi. Còrdova. (Argentina). Ha participat en 8 ocasions en ART’s CAMP internacionals invitat per la UNESCO (Ordino, Andorra), CPPCE (Conservation & Promotion du Patrimoine Culturel Europeene) i per l’Ajuntament de Calimanesti (Romania). Ha impartit conferencies entorn al seu recorregut artístic en escoles d’art, de ceràmica, universitats, instituts, col·legis, associacions, commemoracions, ART’s CAMP...

Entre els anys 2015 i 2017 diversos escriptors i poetes romanesos han editat a Romania set llibres amb fotos d'obres ceràmiques i escultures seves.

Al seu lloc de residència disposa de taller, diversos forns, la meitat construïts per ell mateix, i dues sales d'exposició permanent, obertes tot l’any.

Jesús Ávila Granados
Periodista, escriptor i crític d'art

[inici]  [bloc]  [presentació]  [currículum]  [obres]  [antologia crítica]  [galeria virtual]  [llibre de visites]  [enllaços]