NOTÍCIES

 

1

L’any 2003 l’Escola Catalana d’Alta Muntanya va posar en funcionament el Centre de Formació de Tècnics d’Esport de Muntanya i Escalada.

 

Es tracta d’ensenyaments oficials reglats, equivalents al cicles formatius de la Formació Professional convencional, però d’àmbit esportiu. És la formació que acredita la capacitació per l’exercici de la professió de guia d’alta muntanya, guia d’escalada, guia de descens de barrancs o guia de muntanya mitjana.

 

En aquest sentit ens plau comunicar-vos la posada en funcionament d’aquests estudis al Institut d’Ensenyament Secundari Montsià d’Amposta (C/Madrid, 35-39), amb la qual el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya vol acostar aquests ensenyaments als estudiants de les comarques de Tarragona.

 

Aquesta oferta s’afegeix a la ja existent actualment als instituts públics de La Pobla de Segur, CAR de Sant Cugat del Vallès i Abat Oliba de Ripoll.

 

La part específica d’aquesta formació és impartida -als quatre instituts públics esmentats- pel professorat de l’ECAM en virtut del conveni per la formació de Tècnics d’Esport de Muntanya i Escalada signat entre la FEEC i el Departament d’Educació. 

 

La oficialització d’aquesta formació -i la seva bona acollida- suposa un pas endavant en el reconeixement de la importància històrica, cultural i esportiva de l’excursionisme a Catalunya.

 

2

Després d’una llarga sequera, el passat mes de maig ha portat uns registres de precipitacions històrics a les nostres comarques, com a exemple més de 450 litres per metre quadrat a Prades. Fruit d’això, rius, barrancs, torrents i fonts ragen com feia anys que no es veia. La nostra portada vol recordar aquesta bona notícia pel nostre territori amb una foto del company Josep Salafranca.

 


Sumari

 

Butlletins