NOTÍCIES

 

1

26è pessebre a la serra de Pàndols. Els dies 8 a 10 de desembre de 2006 farem la tradicional sortida del pessebre que enguany arriba a la 26ena edició. Serà un recorregut circular de 51 km amb origen i fi a Gandesa, seguint la Ruta de la Pau, que visita diversos escenaris de la batalla de l’Ebre de 1938. El primer dia anirem de Gandesa al Pinell de Brai i després a Benifallet, uns 21 km, soparem i dormirem a la fonda. El segon dia anirem per la Via Verda de Benifallet al santuari  de la Fontcalda, on farem nit, 15 km. El tercer dia, diumenge dia 10, pujarem a la cota 705 de la serra de Pàndols, on hi ha el monument commemoratiu i plantarem el pessebre; després baixarem a dinar a Gandesa, 15 km. Més endavant anirem donant més detalls, els podreu consultar a la web.

 

2

La UIAA, federació internacional d’esports de muntanya i escalada, ha decidit per amplia majoria en la seva assemblea general del passat 14 d’octubre en Banff (Canadà) que l’escalada esportiva de competició passi a formar una federació esportiva independent, quedant per tant des d’ara fora de la disciplina de la UIAA. L’ambició d’esdevenir esport olímpic i la forta pressió dels patrocinadors, entre d’altres, poden haver estat al darrera d’aquesta decisió. 

 

4

El conseller de Medi Ambient i Habitatge va presentar el passat 10 d’octubre l’avantprojecte de Parc Natural de Muntanyes de Prades i de Poblet en una reunió a Prades (Baix Camp) amb els alcaldes dels 22 municipis afectats: Alcover, Alforja, Arbolí, Capafonts, Cornudella, el Vilosell, l'Albiol, l'Aleixar, la Febró, la Pobla de Cérvoles, la Riba, la Selva del Camp, l'Espluga de Francolí, Montblanc, Mont-ral, Prades, Ulldemolins, Vallclara, Vilanova de Prades, Vilaverd, Vimbodí i Vilaplana. El parc natural tindrà 36.830 ha i serà una realitat el 2007. L'avantprojecte es presenta primer als alcaldes i les entitats de la zona perquè el revisin i valorin i, si s'escau, hi facin esmenes i comentaris. Un cop recollides les esmenes, es posarà a informació pública. Pel que sabem fins ara, les entitats excursionistes de la zona tindran representació als òrgans gestors del Parc.

 


Sumari

 

Butlletins