ELS CENT CIMS100 CIMS

 

Un repte personal per compartir amb els companys.

 

 

“La finalitat que es pretén amb els 100 cims és conèixer les diferents contrades del nostre país mitjançant l’excursionisme. Per tant, no és un repte apte únicament per a les persones més ben preparades, tothom hi té cabuda ja que en el catàleg hi ha cims de tota mena, des dels de baixa muntanya fins als tres mils del Pirineus.”

 

Aquesta és la definició  que s’inclou al butlletí informatiu de la nova activitat publicat per la FEEC amb la col·laboració de Lafuma i a proposta de les Delegacions Territorials.

 

I és molt important i cal tenir en compte que no es tracta de cap competició, sinó d’una activitat més que cal compartir amb els companys, per lo que com a excursionistes no s’ha de fer ús de cap tipus de mitjà mecànic per assolir un cim.

 

Clar que no tots els cims són vàlids, tan sols els més representatius i característics; es per això que s’ha elaborat un catàleg on hi ha cims de tota mena tenint en compte els seus trets físics, la seva història, o qualsevol altre fet que en facin un cim emblemàtic.

 

Hi han cims de totes les 9 Regions o Vegueries en que la FEEC divideix a Catalunya, però també s’ha tingut en compte el territori Andorrà i la Catalunya Nord (Capcir, Cerdanya Nord, Conflent, Rosselló, Vallespir) la qual cosa anima a visitar llocs on ni tan sols se’ns hagués acudit d’anar-hi mai.

 

Per donar-li mes ressò, fins i tot la FEEC ha creat una plana a Internet, es tracta de http://www.feec.cat/centcims/centcims.php on trobarem tot lo relacionat amb l’activitat, així com la llista de tots els cims, una fitxa on el federat podrà incloure la seva ascensió i una mena de rànking de les visites que cada cim ha suportat.

 

Cal dir que l’ascensió als cims ha de ser validada pel president del club al qual pertany el federat, i que els 200 primers validats entraran en un sorteig de material esportiu i de muntanya ofert per la marca Lafuma.

 

Com que l’inici d’aquesta activitat va ésser el dia 1 de juliol del 2006, tinc coneixements de que companys nostres han ascendit a cims inclosos al llistat com són Comapedrosa (2946 m), Pica d’Estats (3143 m), Vallhiberna (3067 m), La Mola (317 m).

 

De segur que em deixo alguns, doncs no es pot saber tot en aquesta vida. Ja ho sabeu, a validar-los i a animar a tothom a les sortides per fer 100 CIMS.

 

La darrera noticia, amb data finals de setembre, és que ja s’han registrat 1149 ascensions, i això en menys de tres mesos, corresponents a 319 federats; la qual cosa vol dir que els excursionistes catalans federats han acceptat de bon grat el repte dels “100 CIMS”

           

Joan Marquès

 


Sumari

 

Butlletins