NOTÍCIES DE SENDERS

 

GR 172.

 

Feia ja uns 10 anys que el GR 172, l’antic GR-7-2, no es repassava ni mantenia adequadament.

 

Per situar-vos una mica us diré que surt de Tarragona pel costat del cementiri, junt amb el GR 92 del qual se separa sota mateix de les Coves del Loreto, poc després coincideix durant uns dos-cents metres amb el nostre “Camí de l’Aigua”, deixant-lo just a l’arribar al pont que creua l’autopista AP-7 per passar a l’altre costat de la carretera dels Pallaresos i travessant força urbanitzacions fa cap al Catllar, acompanya al Gaià fins a prop de la presa d’Enpetrol (actual Repsol).

 

Davant del Mas Moragues gira 90 graus per dirigir-vos cap el Barranc de Renau fins fer cap al poble; d’aquí, i travessant de nou la carretera dels Pallaresos va superant suaus desnivells fins arribar a Nulles, on, passant pel davant de l’antic Celler Cooperatiu anem cap a Puigpelat, lloc a partir d’on en té cura la Secció Excursionista del Club de Fútbol Reddis.

 

Doncs, com deia, el sender estava una mica descuidat, i sort que molts excursionistes i practicants del BTT i passaven sovint i col·laboraven en el seu manteniment.

 

Bé, també algunes motocicletes (això darrer ho em pogut comprovar i el cas es va denunciar als guardes forestals), tota aquesta activitat va fer que la vegetació no creixés desmesuradament, però en alguns trams es va preferir passar per pistes properes, i  tornar a posar en servei aquest GR ens ha costat força, doncs calia esporgar pins, tallar argelagues i esbarzers i marcar senders on ja s’avien perdut.

 

Tot això es va poder dur a terme mercès a la col·laboració dels nous cuidadors nomenats expressament per aquest efecte, i, per tal de que tothom els conegui, al final d’aquestes noticies figura la relació dels cuidadors dels  senders que actualment pertanyen al nostre club.


GR 92 tram 28 (Hospitalet de l’Infant a l’Ametlla de Mar).

 

També m’agradaria parlar una mica d’una notícia gens agradable i mes aviat trista, lligada al GR 92, i, en concret, al seu pas pel Coll de Balaguer lloc on, com sabeu per les noticies de fa mesos enrere, es va cremar tota la zona, inclòs el foc va ser capaç de travessar l’autopista. Però això no era prou, ara, s’està fent una rasa per passar un tub per transportar gas, feina que s’ha facilitat per la manca de massa forestal degut a l’incendi.

 

Però això tampoc era prou. Ara s’està eixamplant enormement tot el que era camí de servei de l’autopista, lloc per on passava el GR, i això s’està duent a terme per tal de  facilitar el pas de una màquina de fer túnels. Però encara n’hi ha més, ja que just abans de passar el Coll, està aturat el desdoblament de la carretera N-340 en la seva primera fase, és a dir, el tram Tarragona - Hospitalet de l’Infant. ¿Què passarà quan s’aprovi el següent tram?, doncs lo pitjor, que desmuntaran les muntanyes per eixamplar el Coll de Balaguer, l’únic tram que queda de l’antiga carretera de Barcelona feta damunt del traçat de la del segle XVII desapareixerà, i ¿Què passarà amb el GR 92?. Probablement és el que sofrirà la pitjor part.

 

Per mes informació mireu les noticies a la WEB de la FEEC: www.feec.cat

 

 

Responsables - Cuidadors de Senders

 

A la llista de responsables - cuidadors de senders que pertanyen a la nostra entitat, formada per :

 

Joan Marquès Griñó .- GR 92  Pobla de Montornès – Tarragona

Lluís Díaz Cuesta .- GR 7 Llaberia – Tivissa

Joan Víctor Marquès .- PR-C 159 Tgna – Puigpelat “Camí de l’Aigua”

 

Cal afegir els nous cuidadors del GR 172 de Tarragona a Puigpelat:

 

Josep Miquel Argentó Zaragoza.- Tarragona – El Catllar

Pablo José Marquès Abellán .- El Catllar – Renau

Verònica Gilabert Corbacho .- Renau – Nulles

Pilar Inostroza Yebenes .- Nulles – Puigpelat

 

Enhorabona a tots els nous incorporats a fer aquesta important tasca de manteniment i tan sols em queda encoratjar a tots els altres companys a fer-nos costat a l’hora de sol·licitar el seu recolzament per anar a desbrossar i pintar les marques, tasca a la que el nostre club en ple s’ha proposat dedicar-hi un dissabte o diumenge dos cops a l’any, a la primavera i cap a la tardor.

Cal recordar que es celebrarà a l’octubre un dia de trobada de tots els cuidadors de la IV Vegueria, a la que poden acudir tots aquells que vulguin conèixer una mica més a fons aquesta feina.

 

Joan Marquès

 

 


Sumari

 

Butlletins