RUTES GUIADES PALAU ROBERT

 

El Palau Robert, Centre d’Informació de Catalunya i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) han elaborat conjuntament, per quart any consecutiu, un programa d’excursions guiades a peu amb l’objectiu de posar l’excursionisme a l’abast de tothom, sense límit d’edat i tan sols amb un mínim de preparació física. Només cal tenir curiositat per tot allò que es relaciona amb la natura i amb el patrimoni cultural de Catalunya.

Periòdicament, una entitat excursionista, membre de la FEEC, es responsabilitza d’una excursió nova o que haurà estat seleccionada d’entre els més de 700 itineraris que formen part de la base de dades del Palau Robert. Aquest programa de rutes guiades, amb una freqüència aproximada de cinc setmanes, recorre un paratge singular de la geografia catalana. Els guies de l’entitat excursionista acompanyen els participants en la interpretació del relleu, la flora, la fauna, el clima i la història de cada indret. Es recomana que els participants portin una cantimplora amb aigua, roba còmoda i calçat adequat per caminar per la muntanya.

Amb aquestes premisses, el Grup Excursionista del Camp de Tarragona ha decidit col·laborar enguany i ha preparat pel proper dia 14 de maig un recorregut de 8,7 km i unes 4 hores de durada, que segueix els primers trams del nostre camí de l’aigua entre Tarragona i Puigpelat, per la mina de l’arquebisbe. L’hora de trobada serà a les 9 del matí. El lloc de la sortida és el parc ecohistòric del Pont del Diable, situat a 3 km de Tarragona per la N-240 o carretera de Valls.

Segons les dades d’assistència habituals en altres caminades, al voltant de 200 persones d’arreu de Catalunya acostumen a participar en les rutes. Això fa necessari un treball d’organització que inclou el condicionament del traçat i l’acompanyament dels participants per part nostra. Està prevista la possibilitat de fer un petit vermut.

La junta directiva del GECT sol·licita la col·laboració i suport de tots el socis i sòcies per tal de reeixir en aquest repte de mostrar una part de la nostra geografia més propera a gent vinguda de tot Catalunya.

Us esperem a tots.

 


Sumari

 

Butlletins