Sabeu que ...?

 

Qui em coneix bé, sap que jo sempre tinc coses per explicar; per això se m’ha acudit dir quelcom respecte als senders, aprofitant la resta de la plana, del que m’he assabentat i/o comprovat durant els darrers mesos.

 

Sabeu que la Federació Navarra de Senderisme ha descatalogat tot els seus GRs?. Això vol dir que per impossibilitat de fer la feina, o per manca d’ajut econòmic, o ambdues coses al mateix cop, els GRs de Navarra, entenguem, GR13–GR65.3-GR15-GR21-GR11-GR12-GR220-GR9 es deixen de cuidar, netejar, marcar i tot allò que implica un manteniment, no fent-se ningú responsable del seu futur estat. ¡¡¡Senyors, en una Europa comunitària que vetlla per tenir cada cop més senders per fer turisme, nosaltres n’estem perdent!!!. Més informació a www.euro-senders.com

 

Sabeu que el nostre “Camí de l’Aigua” homologat com a PRC-159, s’ajunta amb el PRC-15 “Sender del Serrallo”, que va fins el cementiri de Tarragona, tot passant pel Mas del Frare, Mas Pastor i St. Pere i St. Pau?. Doncs com deia, van juntets entre el Mas Pastor i el Mas Granell, tant sols uns 400 metres ¡¡¡ Ull pel qui ho faci i tant sols dugui la ressenya del PRC-15!!!, doncs no especifica aquest doble PR; i, tant quan s’ajunten, com quan se separen, tant sols hi trobem, de moment, les marques de pintura, és a dir, no hi ha senyalització que ho especifiqui, i es fàcil fer marrada.

 

Sabeu que han enterrat una nova línia de gas entre Tivissa i Martorell, paral·lela a la que ja existia, però clar, ara la pista-tallafocs és deu metres més ampla, amb lo que s’han carregat part del bosc que hi havia crescut als costats, desapareixent també les marques del PRC-159, però no patiu, ja s’han tornat a marcar i si ha posat una balisa, ¡¡¡ la primera que col·loca el nostre grup !!!

 

Sabeu que (per acabar), tota la zona del Pont del Diable ha sigut “urbanitzada” per fer-hi salut i caminades d’orientació mitjançant balisses amb anelles de colors negre, verd, vermell i blau, depenent del sender que un utilitzi per caminar, ¡Ah!, i no tingueu por per deixar el cotxe en el aparcament, doncs ara ho vigila un guarda jurat. Per cert, m’ho deixava al tinter, la zona s’ha batejat amb el nom de Sistema Ecohistòric del Pont del Diable. Bé, oi?.

 

Joan Marquès

 


Sumari

 

Butlletins