En Reus, la Mare de Déu de Montserrat és Patrona de les Entitats Excursionistes.

           

           

            El passat dia 26 d’abril a la tarda, en l’Església de Sant Joan Baptista, les Entitats Excursionistes i de Muntanya de Reus celebraren una Missa en la vespra de la festivitat de la Mare de Déu de Montserrat  a la que tenen per Patrona.

 

            El rector de la Parròquia que oficiava la Missa i dirigia l’acte, amb veu forta i paraules fluides, parlà de la tradició de l’Ofrena destacant el fet que l’any que ve es compliran 70 anys que es commemora el Patronatge d’aquesta manera.

           

            L’Ofertori fou emotiu: En primer lloc, El Grup Sardanista de l’Orfeó Reusenc ballà una sardana, fent rotllana a l’altar major i després, segons les nomenaven, cada representant d’una Entitat oferia un ramell de flors per mediació del president de la Confraria. Al final de l'ofrena i a proposta del rector, esclatà un fort aplaudiment. Però aquí no acabà tot: al final de la Missa, les flors es portaren a l’altar de la Moreneta on es besava la Imatge al cant de la Salve i el Virolai.

           

            Em sentia molt satisfet d’haver acceptat la invitació i reflexionava a l’eixida, que en aquestes qüestions d'identitat, rectors i parròquies, si mai ens arriba a faltar la Fe, sempre ens quedarà la sana tradició.

 

                                                            .

Josep Salafranca

 


Sumari

 

Butlletins