www.gect.org
Un aparador al món

 

             Cal felicitar-se per haver adoptat la tecnologia de la Xarxa i sobretot, el tarannà que això implica: informació oberta i lliure.

           

            Gairebé tothom ja coneix de l’existència d’una web del nostre Grup. Ara endemés, tenim una adreça pròpia (domini) que és la que encapçala aquest article. Una majoria accedirem al nostre domini, segurament per a consultar les eixides previstes en el proper mes o les novetats d'última hora. Però paga la pena d’explorar altres opcions que ens ofereix el nostre portal: Tenim un àlbum de fotos que, en el temps i la contribució de socis, va creixent en quantitat i qualitat. Tenim monogràfics, com  ara en l’apartat Butlletí, tot el catàleg de la nostra revista El Cim, amb la possibilitat de consultar o baixar-se (rebre) qualsevol eixamplar des del primer número. La descripció il·lustrada de tots els Pessebres en l’apartat del seu mateix nom, les Expedicions descrites i cronològicament ordenades, les Fitxes que descriuen les excursions que hem fet els darrers anys, l’Actualitat que és una mena de tauló d’anuncis amb les properes eixides i les novetats d’última hora. Tenim també, entre d’altres, una pàgina amb enllaços molt interessants i la possibilitat d’escriure unes línies a l’encarregat que tot això funcione, el secretari del nostre Grup, Lluís Diaz, felicitant-lo per la seua tasca en vers la Web o fent-li suggeriments.

 

            En la dècada dels anys 60 i 70, els excursionistes tenien més temps per a reunir-se, eixir, discutir sobre iniciatives i canviar impressions, cosa que avui ens resulta impensable, degut a la vida tan accelerada que hi portem. Doncs bé, aquí tenim una ferramenta que ens permet la comunicació per canviar informació i facilitar la recerca. Si vols escriure, pots preparar el teu article, descripció, excursió o el que cregues que és interessant comunicar amb el format preestablert i enviar-ho a la Web a través del seu coordinador i ja tens el teu treball a l’abast de tothom, exposat en un aparador al que potencialment poden accedir persones des de les nostres comarques fins a les antípodes, o qualsevol altre lloc del món.

 

            No fa gaire temps, teníem una manera de funcionar que ens feia intervindre activament per a, per exemple, fotocopiar el fulletó d’una excursió o vore de recordar treure una còpia d’una foto que ens havien demanat. Doncs s’ha acabat: Ara està tot en línia a l’abast del món i de forma totalment altruista, entenent l'excursionisme també com un intercanvi d’informació, sense recel ni gelosies, sense exclusives, compartint-la de manera que sigui la pròpia activitat muntanyenca la que guanye.

 

            Com tantes coses en la vida, és desitjable mantenir un equilibri entre el desig de les persones vers la Natura, la informació i el medi i perquè tot tinga sentit, cal un suport físic per on fer les excursions, és a dir: els camins, els barrancs, els boscos i les muntanyes. Perquè sense el suport, s’inventarien les excursions virtuals, cosa possible ja en la tecnologia d’avui. Os imagineu una clàssica Reus-Prades, posant-se un casc davant d’un ordinador?. No patiu, ens poden passar una pel·lícula amb efectes especials i impressionants, però l'aire fresc, el paisatge, la conversa, l’harmonia i fins i tot compartir un cafè fent descoberta des d’un cim o un mirador, això encara no es pot suplir.

 

            Deixem la tecnologia, doncs, per a facilitar la informació i cuidem el Medi, ja que és precís i insubstituïble. Benvingut siga aquest canal nostre, dins de la xarxa d’Internet, amb l’esperança que tots l’aprofitem.

 

                                                Josep Salafranca

 

 


Sumari

 

Butlletins